Kurser

2 dages kursus 
Læring inden for et specifikt emne

DNA-teknikker og moderne planteforædlingsmetoder

Kontakt os på tlf. 7220 3000 eller skriv til  kurser@teknologisk.dk for at høre mere.

Ingen planlagte afholdelser.
DKK  6.800
ekskl. moms
Nr. 90740 P
3,8
Meget godt
5 anmeldelser
Arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed inden for de sidste 5 år.

Kursets mål er at øge medarbejdernes forståelse for molekylære teknikker for at optimere arbejdet i laboratoriet, ydeevnen i avlsprogrammer samt at håndtere forretningssamtaler med forædlingsvirksomheder på et højere niveau.

Deltagerprofil og -niveau

Kurset henvender sig til personer, som enten arbejder indenfor molekylær planteforædling eller i virksomheder, der udfører services, f.eks. sekventering, og/eller personer, som gerne vil lære om procedurer for molekylære teknikker, f.eks. laboranter, forædlingsassistenter og frøavlere. Kurset tager udgangspunkt i deltagernes niveau.

Udbytte

  • Grundlæggende viden om genetik
  • Oversigt over molekylære teknikker
  • Forståelse af molekylære markørers funktion
  • Forståelse af brugen af molekylær markør til et avlsprogram

Indhold

Kurset afholdes over to dage og vil foregå delvist på dansk og engelsk, da én af underviserne er fra Holland. Kurset vil starte med en introduktion til genetik, men hovedfokus er på struktur og funktion af DNA. Omfanget vil afhænge af kursusdeltagernes niveau og vil tilpasses dette. Kurset vil give indsigt i forskellige molekylære teknikker, hvordan de anvendes, og hvordan man udvælger af de korrekte teknikker. Derudover vil der blive undervist i mutationsteknikker og moderne forædlingsmetoder. En erfaren dansk forædler vil bidrage til kurset med både undervisning og egne erfaringer med anvendelsen af molekylære forædlingsmetoder i dagligdagen. Kurset består af forelæsninger, øvelser og diskussioner af molekylære og moderne planteforædlingsmetoder med udgangspunkt i deltagernes egne plantearter.

Kurset vil fokusere på følgende emner:

  • Genetik og DNA
  • Introduktion i planteforædling
  • Molekylære marker principielt og anvendelse heraf
  • Molekylære marker (QTL)
  • Forædlingsmetoder som TILLING, genetiske modifikation, genome editing

Anmeldelser af DNA-teknikker og moderne planteforædlingsmetoder

3,8
 
Meget godt Baseret på 5 anmeldelser
Arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed inden for de sidste 5 år.
Fremragende
Meget godt
Godt
Mindre godt
Ikke godt

Sprog

Engelsk og dansk

Tid og sted

Kurset afholdes den 27.-28. november 2023 på Teknologisk Institut, Gregersensvej 1, 2630 Taastrup og er inkl. forplejning. Overnatning sørger deltagerne selv for.

Kursusprogram/brochure offentliggøres senere.

Kurset er udarbejdet i samarbejde med Den grønne konsulenttjeneste.

Underviser

Idy van Leeuwen

4.56/5 (18 evalueringer) 
Baseret på alle evalueringer af underviseren fra de seneste 5 år.

Idy van Leeuwen er uddannet MS.c. Hort fra Wageningen Universitet i Holland. Hun har undervist og formidlet viden om forædling og genetik til både gartnere og ansatte ved forædlingsfirmaer siden 1992.

Underviser

Anna-Catharina Röper

Anna-Catharina Röper er uddannet Ph.D. Hort fra Københavns Universitet. Hun er specialist i en række forskellige forædlingsteknikker, blandt andet artshybridisering, mutationsforædling og vævskultur. Hun er ansvarlig for det Bioteknologiske Laboratorium ved Teknologisk Institut.

Underviser

Jihad Orabi

4/5 (5 evalueringer) 
Baseret på alle evalueringer af underviseren fra de seneste 5 år.

Jihad Orabi er uddannet Ph.D. fra Københavns Universitet (KU) og er leder af molekylær planteforædling hos Nordic Seed. Ved siden af hans erfaringer som forsker og underviser hos KU har han også mange år erfaring som praktisk forædler indenfor molekylær planteforædling. Hans hovedfokus ligger på hvede og byg som forædlingsafgrøder men også hybridrug og bælgfrugter.