Do's and don'ts på LinkedIn

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

Linkedin do and donts

Do's and don'ts på LinkedIn

5 min.

Ligesom på andre sociale medier, findes der også do’s and don’ts på LinkedInLinkedIn er dit professionelle ansigt til omverdenen, modsat f.eks. Facebook som er mere personligt. Alligevel bruger mange deres profiler på den samme måde uanset kanal, hvilket ikke altid er den bedste tilgang. Derfor præsenteres her en guide ’Do’s’ and ’Dont’s’ på ´LinkedIn.

Do’s

Hold dig aktiv – ikke kun i jobsøgningsperioder

Hold dig aktiv og del opslag der bidrager med noget relevant til dit netværk. Man kan ofte have en tendens til kun at dele eller skrive opslag, når man er jobsøgende. Aktiviteten vil selvfølgelig stige i de perioder, hvor man er jobsøgende, men det er bedre at have en konstant aktivitet og holde sig aktiv i sit netværk. Det skaber en bevidsthed om din eksistens for andre, som kan komme dig til gode i den rette situation.

Hav en skarp og præsenterende profiltekst i afsnittet ’Om’ på din profil

Noget af det første headhuntere og potentielle arbejdsgivere kigger på, er din profiltest i afsnittet ’Om’. Giv en introduktion til hvem du er, og en beskrivelse af din faglige profil. Du kan både opridse din profil og dine kompetencer, men også hvordan og hvilke evner som er essentielle.

Tilføje tags og søgeord

Hvis du tilføjer tags og søgeord, eksempelvis i din profiltekst, vil rekrutteringskonsulenterne nemmere kunne finde dig. Det vil gøre din LinkedInprofil mere synlig og i højere grad fremme dine muligheder for et nyt job. LinkedIn udfylder automatisk din titel med din nuværende stillingsbetegnelse og arbejdsplads, men her kan du også tilføje nøgleord, såsom SEO, SoMe, Marketing osv., som beskriver din profil. Ligeledes kan man tilføje kompetencer på sin LinkedInprofil og få anerkendelse for dem af sit netværk. Tilføj de kompetencer som passer til dig, og få kollegaer til at anerkende dem, hvis de er enige. Ligeledes kan du også hjælpe ved at anerkende deres. Hvis du mangler essentielle kompetencer i din faglige profil, kan det være en god idé at tage en uddannelse eller på kursus, så din profil bliver helt skarp.


Dont’s

Skrive at du er ledig

Hvis du vælger at skrive, du er ledig på LinkedIn siger du faktisk, at der ikke er nogen som vil ansætte dig – for ellers var du ikke i den givende situation. Mange vælger at skrive de er ledige eller jobsøgende i deres stillingsbetegnelse, hvilket gør, at du fra start af bliver mindre attraktiv. I stedet prøv at pakke det ind, hvis du altså gerne vil dele at du er jobsøgende. Dette kan f.eks. gøres ved at dele en relevant artikel ift. til din profil.

Bruge uklare og ”private” billeder som profilbillede:

Det er vigtigt at have et præsentabelt og professionelt profilbillede, fordi det skaber det bedst mulige førstehåndsindtryk. Derudover skal det være vellignende og hovedsageligt vise dit ansigt, evt. også skuldre på en neutral baggrund. Undgå billeder fra eksempelvis ferie og med forstyrrende baggrund, eller distraherende elementer i billedet såsom en hat.

Skriv hovedsageligt kun relevante steder på i din erhvervserfaring

Mange tilføjer både tjenerjob og stillinger som pædagogmedhjælper på deres CV. Dette er en hårfin balance, da man i alle job kan argumentere for den læring, man har fået, og den erfaring det har givet. Mange studerende og nyuddannede har måske heller ikke så meget erfaring at skrive på, og vælger derfor at skrive alle deres ansættelser på. Det er dog vigtigt hovedsageligt kun at skrive relevante stillinger på sit CV. Så hvis stillingen som tjener ikke findes relevant for det søgte job, bør den fjernes således, at det kun er de stillinger arbejdsgiveren kan bruge. Det gør CV’et læsbart og overskueligt, så arbejdsgiveren dermed hurtigt kan skabe sig en idé om din faglige profil.

Tilmeld vores nyhedsbrev ved at udfylde formularen, og vi sender dig e-bogen "Top 10 tips til at styrke din LinkedIn-profil".

 

Læs mere om hvordan vi behandler din data

*Sociale medier: Facebook, Instagram og LinkedIn