Dynamisk indregulering af installationer
Få styr på indregulering af varmeanlæggene på to effektive dage, hvor vi sætter fokus på de bedste indreguleringsmetoder.
Dårligt indregulerede anlæg medfører dårligt indeklima og store omkostninger til drift, service og vedligehold. Problemerne optræder både i eksisterende byggeri og i nyt byggeri med den seneste nye teknik. På dette kursus får du mulighed for at kombinere teorien med indreguleringsøvelser i praksis - både på 1:1-modeller og på dynamiske simulatorer. Simulatorerne viser teorien på en enkel måde og fører brugeren igennem indreguleringen trin for trin.
Udbytte
- Viden om komponenter og delsystemernes funktion og virkemåde
- Indsigt i de forskellige indreguleringsmetoder
- Erfaring med indregulering af varmeanlæg i praksis og på dynamiske simulatorer
- Forståelse for vigtigheden af korrekt indregulering.
Deltagerprofil
Kurset er specielt udviklet og tilrettelagt for personer, der arbejder med drift, vedligehold og optimering af varmeanlæg.
Underviser
Kristian Kærsgaard Hansen er civilingeniør i divisionen Energi og Klima på Teknologisk Institut. Han har stor erfaring i arbejdet med både rådgivning og projektering inden for styringssystemer, varmeanlæg og energiforbrug i bygninger. Han har desuden lang erfaring som kursusleder på Teknologisk Instituts kurser på energiområdet inden for både fjernvarme, indregulering og styring.
Indhold
Første dag:
- Velkomst og indledning
- Varmenormens krav til indregulering
- Ventiler og armaturer:
- Beregning og indstillinger
- Beregning af varmeanlæg og baggrund for forindstillingen: Radiatorkendskab - driftstemperatur, nødvendigt flow og temperatur - anlægstyper - afkøling og energioptimal drift - teoretiske og praktiske reguleringskurver - regneøvelser og praktik
Anden dag:
- Pumpedimensionering, type, karakteristik og indregulering
- Indreguleringsmetoder
- Statiske og dynamiske indreguleringsventiler
- Øvelser på simuleringsprogrammer og med indreguleringshåndterminal
- Praktiske øvelser båd med statiske og dynamiske ventiler
- Opsamling og afslutning
Har du faglige spørgsmål så kontakt
- Kristian Kærsgaard Hansen
- Konsulent
- +45 72202462