Med dette online kursus får du den nødvendige information til at bestå det lovpligtige kursus i dyrevelfærd ved slagteoperationer af kreaturer i besætningen. Kurset giver et overblik over alt fra håndtering til bedøvelse af kreaturer med fokus på dyrevelfærd, samt information om indflydelsen af håndteringen på kødkvaliteten. Kurserne gennemføres på dansk og vil også bestå af en prøve, der kræver fysisk tilstedeværelse.
Landmænd eller medarbejdere, der varetager håndtering og aflivning af kreaturer i besætningen. Herudover kan medarbejdere fra egenkontrol og ledende medarbejdere have udbytte af at deltage.
Kurset er rettet mod slagtning af kreaturer i besætningen og giver kun kompetence til håndtering af denne specifikke dyreart under dette forhold. Det er hensigtsmæssigt, at kursisten på forhånd har kendskab til området.
Kurserne er lovpligtige i henhold til Forordning (EF) nr. 1099/2009 af 24. sept. 2009 om beskyttelse af dyr på aflivningstidspunktet samt Bek. Nr. 817 af 15.06.2023 om aflivning, herunder slagtning, af dyr.
Fødevarestyrelsen stiller krav om, at du skal udfylde og indlevere "Erklæring i henhold til § 28 i bekendtgørelse om aflivning, herunder slagtning, af dyr" for modtage kompetencebeviset. Du vil derfor blive bedt om at udfylde denne som en del af den fysiske prøveafholdelse.
Lovgivning (online)
Viden om relevant og opdateret lovgivning
Adfærd i forbindelse med bedøvelse og aflivning (online)
Bedre forståelse af dyrenes adfærd ved aflivningstidspunktet
Bedøvelse, opkædning, stikning og egenkontrol (online)
Indsigt i forskellige bedøvelsesmetoder og deres virkning samt betydningen af korrekt stikning
Kvalitetsforringelser (online)
Risiko for kvalitetsforringelser ved uhensigtsmæssig behandling
Afsluttende prøve (fysisk)
Opnåelse af kompetencebevis ved bestået prøve
Ved tilmelding, vælger man en fysisk lokation og dag, hvor selve prøven afholdes.
Kursus bliver tilgængeligt online kort efter tilmeldelse, hvorefter der vil være adgang i 3 måneder.
Kurset og eksamen foregår på dansk
Kurset udbydes også på engelsk, men kun ved de fysisk afholdte kurser. Det er i så fald et krav, at kursisterne forstår engelsk i tale og skrift.
Tidsforbrug
Kurset består af 5 obligatoriske online moduler og en fysisk prøve.
Varighed af den fysiske del af kurset: Ca. 1 time men kan variere.
Varighed af den online del af kurset: Ca. 3 timer
Udstedelse af kompetencebeviset er inkluderet, men forudsætter at prøven er bestået.
Der gøres opmærksom på, at tilmeldingen er bindende. Kursustilmelding kan ikke annulleres, da man får adgang til onlinekurset umiddelbart efter tilmelding. Bliver man forhindret til den fysiske prøve er der mulighed for at få rykket prøve datoen, hvis man skriver mindst 2 uger før. Kortere end to uger før afholdelse er tilmeldingen bindende.
Udover kompetencekursus til besætningsejere med kreaturer, så har vi også kompetencekursus med fokus på grise, fjerkræ og små drøvtyggere (får og geder) samt et fuldt kursus for kreaturer.
Det er også muligt at få afholdt et fysisk kursus på egen virksomhed, hvis der er mindst 10 deltagere.
Fødevarestyrelsen stiller krav om, at du skal udfylde og indlevere "Erklæring i henhold til § 28 i bekendtgøresle om aflivning, herunder slagtning, af dyr" for modtage kompetencebeviset. Du vil derfor blive bedt om at udfylde denne som en del af den fysiske prøveafholdelse.
Unikke tilbud, relevante artikler og nyt om vores kurser og uddannelser.
Der er desværre en systemfejl på nuværende tidspunkt. Du kan alternativt skrive en mail til kurser@teknologisk.dk