Kurser

9 dages kursus 
Læring inden for et specifikt emne

Energiledelsesuddannelse – ISO50001, med mulighed for certifikat

10. september til 21. november 2024 Taastrup
4. februar til 10. april 2025 Taastrup
9. september til 20. november 2025 Aarhus
DKK  42.500
ekskl. moms
Nr. 27751 A
4,4
Fremragende
23 anmeldelser
Arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed inden for de sidste 5 år.

Teknologisk Institut udbyder en helt ny energiledelsesuddannelse, som giver dig stærke kompetencer inden for energiledelse. Med forudgående relevant grunduddannelse og erfaringsgrundlag kan du hos Dancert søge om at afslutte uddannelsen ved en certifikatgivende eksamen i energiledelse efter ISO 50001.

Ny koncentreret uddannelse

Uddannelsen består af tre obligatoriske moduler, som giver dig ledelsesværktøjer, referencer og kompetencer inden for ISO 50001-baseret energiledelse, hvor du i undervisningen har mulighed for at arbejde med dine egne data og de ledelsesmæssige muligheder i din egen organisation.

Udbytte

 • Viden om og træning i at indføre energiledelse i en virksomhed
 • Dybdegående viden om energiledelsesprocesser, procedurer, metoder og værktøjer
 • Ledelse, ledelsesansvar, energipolitik, energiplanlægning, handlingsplan, energitjek og energistyring

Det får du på kurset

Vi sørger for, at rammerne er i orden, så du kan fokusere på at lære.

Efter du har fuldendt kurset, vil du modtage et kursusbevis.

Kursusbevis

Hos Teknologisk Institut bruger vi kun erfarne undervisere.

Erfaren underviser

På dette kursus vil der højest være MAKS DELTAGERE pr. hold.

Maks. 12 deltagere

På kurset får du morgenmad, frokost, snacks og drikkevarer.

Fuld forplejning

Mulighed for at tage certificering.

Certificering / eksamen

På kurset er der indtænkt øvelser og deltagerinddragelse.

Øvelser og inddragelse

For at sikre den bedste læring vil der være mulighed for casearbejde.

Casearbejde

Kursusmateriale er inkluderet i prisen.

Materiale

Materiale på dansk

Materiale på dansk

Undervisning på dansk

Undervisning på dansk

Tæt på kursusstedet er der gratis parkering.

Gratis parkering

Indhold

Du vil på uddannelsen desuden arbejde med konkrete eksempler omkring indførelse af energiledelse i en virksomhed.

Du kan samtidig ansøge Dancert om at blive registreret med titlen Certificeret Energileder. Bemærk, at der – ud over at have gennemført kurset - gælder særlige krav til grunduddannelse og erfaringsgrundlag. Se mere herom hos Dancert på https://www.dancert.dk/certificeringertypeafproevning/personcertificering-energiledelse eller kontakt kursusleder for nærmere information.

Modul 1

 • På modul 1 arbejder vi både dybt og bredt med indholdet i DS/EN ISO 50001- energiledelsessystemet. Herunder hvordan virksomheden formulerer energipolitikken, mål og handlingsplaner samt organiserer arbejdet med at implementere energiledelse.
 • Energiledelse kræver forandring og forankring - og dermed udfordres forandringsparatheden i virksomhedskulturen. Derfor arbejdes der også med begrebet forandringskultur på modulet.
 • Vi går i dybden med energikortlægning af energiforbruget og afklaring af, hvad der har indflydelse på energiforbruget. Vi ser også på beregning og fastlæggelse af baseline, opsætning af energisparemål og identificering og beregning af energibesparelser.

Modul 2

 • På modul 2 (førstedagen) følger vi op på hjemmeopgaver/hjemmearbejde fra modul 1.
 • Hovedemnerne på modul 2 er energieffektiv drift af virksomhedens energiforbrugende anlæg og installationer, herunder produktion og processer samt drift af energiledelsessystemets metoder og værktøjer. Det omfatter bl.a. definering af kritiske driftsparametre, optimale vedligeholdelsesplaner og uddannelse.
 • Vi ser også på implementering af energiledelse, drift, forbedringstiltag, kompetencer, energiledelsesroller og ansvar.
 • Energieffektivt indkøb belyses som emne, bl.a. via den nyeste viden inden for ”non energy benefits” – dvs. sidegevinster ved at arbejde med energieffektivisering og energiledelse. Og endelig ser vi på EnPI – Energy Performance Indicator – et nyt værktøj til måling af virksomhedens energieffektivitet, kontrol og dokumentation.

Modul 3

 • Modul 3 har fokus på opfølgningsaktiviteter på energiledelsessystemet, evaluering og audit. Deltagerne kommer alle til at gennemføre praktiske øvelser med evaluering og audit, som vil finde sted på en værtsvirksomhed.
 • Der trænes i at rapportere audit samt formidle konklusioner fra audit til ledelsen i en virksomhed. Vi sætter også fokus på den videre udvikling og forbedringstiltag i energiledelsessystemet.
 • Også deltagere fra virksomheder, der allerede har DS/ISO 50001, vil på denne uddannelse kunne erhverve sig den nyeste viden og stærkeste kompetencer og blive ajour og fortrolige med energiledelsens anvendte metoder, systematikker samt de teknikker og faktorer, der påvirker energiforbruget i anlæg og bygninger.

Anmeldelser af Energiledelsesuddannelse – ISO50001, med mulighed for certifikat

4,4
 
Fremragende Baseret på 23 anmeldelser
Arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed inden for de sidste 5 år.
Fremragende
Meget godt
Godt
Mindre godt
Ikke godt

Certifikatgivende eksamen

Frivillig (én dags varighed).

Dancerts priser og betingelser for certificering ses på https://www.dancert.dk/certificeringertypeafproevning/personcertificering-energiledelse.

Underviser

Erik Gudbjerg

4.69/5 (48 evalueringer) 
Baseret på alle evalueringer af underviseren fra de seneste 5 år.

Erik er en anerkendt ekspert i industriel energieffektivitet og energistyringssystemer. Worldwide har han bistået over 200 organisationer med at indføre energiledelse. Han er Energistyrelsen-certificeret konsulent og har forskellige certifikater inden for ledelsessystemer, såsom miljøuddannelse 14001 og Lead Auditor ISO 50001.

Underviser

Harald Karlsen

4.67/5 (45 evalueringer) 
Baseret på alle evalueringer af underviseren fra de seneste 5 år.

Harald har førende erfaring med energieffektivisering og energiledelsessystemer og deltaget i adskillige energiledelsesprojekter worldwide og som rådgiver på Danmarks største energicertificering. Herudover godkendt energisynskonsulent, ekspert i vejtransport og grøn cirkulær økonomi (GCO) samt Lead Auditor-uddannet.

Vælg dato

Taastrup
10. september til 21. november 2024
Taastrup
4. februar til 10. april 2025
Aarhus
9. september til 20. november 2025