Få 3 gode grunde til at lære Java

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

Java GIF

Få 3 gode grunde til at lære Java

2 min.

Hvad er Java?

Java er verdens mest udbredte objektorienteret programmeringssprog udviklet i 1995 af ’Sun Microsystems’, der i 2009 blev opkøbt af Oracle. Java er en videreudvikling af programmeringssproget C++ og er lige så kraftfuldt, men dog mere simpelt at anvende.

Som programmeringssprog er Java et ’general purpose language’, hvilket betyder at Java er designet til at programmere software på flere forskellige platforme som fx Windows, Linux, Unix, Apple OS, mobile platforme etc.
Java findes i 3 versioner:

  • Java Standard Edition (SE): Java SE er den mest udbredte Java platform, som indeholder de mest gængse libraries og API’er som java.lang, java.net, java.io etc.
  • Java Micro Edition (ME): Java ME er Java’s platform til udvikling på mobile enheder. Platformen indeholder elementer fra Java SE, men har også specifikke libraries for mobile enheder.
  • Java Enterprise Edition (EE): Java EE er Java’s enterprise platform, der er en videreudvikling af Java SE platformen, og som relaterer sig til server-side programmering.

3 gode grunde til at lære Java

1. Let at lære

Først og fremmest er Java let at lære. Det meste af syntaksen er på engelsk, og derfor kan de fleste brugere finde ud af, hvad syntaksen betyder og lære sproget let. Da sproget er designet til netop at være nemt, kan Java-programmører skrive programmer ’relativt’ hurtigt, hvilket øger produktiviteten.

2. Objektorienteret programmeringssprog

En anden grund til at Java er blevet så populært er, at det er et objektorienteret programmeringssprog. Udvikling af OOP-applikationen er meget let, og når man har kendskab til centrale OOP-begreber, kan man bruge alle dem med Java. Derudover indeholder Java med over 1000 foruddefinerede objekt-typer, som kan udføre næsten enhver tænkelig opgave.

3. Platform uafhængig

En af Javas vigtigste fordele er at Java er platformuafhængigt. Det vil sige, at samme program kan køres på mange forskellige styresystemer, f.eks. UNIX, Linux, Mac OSX og Windows. Evnen til at køre det samme program på mange forskellige systemer er afgørende, og Java lykkes ved at være platform-uafhængig både på kilde og binære niveauer.
 

Vil du vide mere?

Vil du lære mere om Java, og øge dine kompetencer med videreuddannelse i strukturerede forløb med dygtige undervisere, der har masser af erfaring? Hos Teknologisk Institut udbyder vi et bredt udvalg af kurser inden for Java.