Få 6 råd til den gode jobansøgning

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

Her får du 6 råd til den gode jobansøgning

Få 6 råd til den gode jobansøgning

3 min.

Det kan være svært at skrive jobansøgninger, for hvad skal man egentligt lægge vægt på, og hvordan skal ansøgningen adskille sig fra CV’et? Der er rigtig mange forskellige måder at skrive en god jobansøgning på, fælles er dog ansøgerens evne til at vise læseren en motivation og et match mellem virksomhedens krav og ansøgerens kompetencer/personlighed.

Kom godt i gang med din jobansøgning, og få inspiration af nedenstående 6 tips:

1. Ansøgningen må max fylde 1 side

Kunsten er at være konkret og droppe al udenomssnakken. Så fat dig i korthed - en ansøgning er sjældent mere end 1 side.

Der kommer ofte rigtig mange ansøgninger til et job, så det er vigtigt at arbejdsgiveren hurtigt kan danne sig et overblik over hvem du er, og hvad du kan.

2.  Målret ALTID din ansøgning

Undgå standardansøgninger! Standardansøgninger bliver ofte sorteret fra med det samme, da de påviser at ansøgeren ikke gider bruge tid på at skrive en personlig ansøgning målrettet den specifikke jobannonce.

Ekstra tip:

Ring på stillingsopslaget! Du skal ikke ringe bare for at ringe. Hvis det er tilfældet, kan det have den modsatte effekt.

Men med få, kvalificerede spørgsmål får du både hjælp til at prioritere opgaverne i stillingsopslaget, så du ved, hvad du skal skrive i ansøgningen, samtidig med at gode spørgsmål viser din nysgerrighed over for stillingen og afklarer for dig selv, om det er et match. Du kan fx spørge ind til kompetencer, arbejdsmiljøet og fagligheden.

Idéer til spørgsmål:

  • Ud fra de opgaver der er beskrevet i stillingsopslaget – hvis jeg starter i morgen, hvilke tre er så de vigtigste, jeg skal løse?
  • Er der nogen større projekter i løbet af året, jeg skal være forberedt på?
  • Hvilke opgaver er der fokus på i det team, jeg bliver en del af?
  • Hvor stor er afdelingen/teamet jeg bliver en del af?
  • Er der fælles sociale aktiviteter i afdelingen/teamet?

3. Vis din motivation for at søge

Skriv altid hvorfor du brænder for den konkrete stilling og virksomhed.

4. Vis et match mellem dine kompetencer og det virksomheden søger

Din ansøgning skal vise, at du matcher de krav arbejdsgiveren efterspørger. Du skal fokusere på at skrive hvad nuværende og forhenværende jobs eller aktiviteter har givet dig af kompetencer og hvordan du kan bringe dine kompetencer i spil i den søgte stilling.

Undgå at gentage dit CV, men udvælg nøje et par helt relevante erfaringer/kompetencer der responderer på jobannoncens krav.

5. Vær ærlig

Lyv aldrig i din jobansøgning! Hvis du ender med at få jobbet på en løgn, vil arbejdsgiver hurtigt finde ud af at du ikke besidder de kompetencer du har påstået at besidde.

6. Lær af dine fejl

Hvis du ikke gør noget for at forbedre din jobsøgning, er der ikke noget at sige til, at der ikke sker noget nyt.

Spørg arbejdsgiveren, hvad du kan gøre bedre. Hvad skal der til for, at du kommer i betragtning? Hvilke erfaringer, kurser eller kompetencer kan styrke din ansøgning?

Når du leder efter nyt job er det en oplagt mulighed, at få styr på hvilke kompetencer du ”mangler” og derfor skal styrke eller udvikle for at få fat i drømmejobbet.

Læs mere om de mange muligheder du har for at udvikle dine kompetencer gennem efteruddannelse hos Teknologisk Institut.
 


Ekstra tip:

Få tips til hvordan du bygger din jobansøgning op:

38080 - GIF

Har du brug for nye kompetencer til CV'et? 

Klik ind og se vores store udvalg af både kurser, konferencer og efteruddannelser. Du kan også finde webinarer samt lytte til vores podcast som giver inspiration og tips til dit arbejdsliv. Læs mere herunder: