Få 6 tips til en skarpere hukommelse!

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

Få 6 tips til en skarpere hukommelse, og bliv bedre til at huske på jobbet

Få 6 tips til en skarpere hukommelse!

2 min.

Oplever du at ny viden ofte forsvinder som dug for solen? Det er faktisk slet ikke så svært at blive bedre til at huske - faktisk er det noget de fleste mennesker kan lære, hvis du er opmærksom på nogle enkelte trin. Herunder får du 6 tips, der gør dig mere effektiv til at huske:

1. Koncentrér dig om den nye viden!

Det siger måske sig selv, men det kræver koncentration for at huske noget nyt. Hvis du er fraværende, ikke høre ordentligt efter eller noget helt tredje, er det svært at huske hvad det nu var du skulle huske.

2. Dan mentale billeder og skab associationer

Den menneskelige hjerne har lettere ved at huske billeder end fx tal og ord. Derfor kan det hjælpe dig med at huske, hvis du kan omsætte det du skal huske til mentale billeder og skabe associationer med de billeder. Det handler i bund og grund om, at du i hovedet skal forbinde nogle billeder med de ting du skal huske, og at de billeder skal associeres med noget du allerede kender. Du kan fx lave en historie, hvor de elementer du skal huske er repræsenteret.

Skal du huske en indkøbsliste, kan du fx forbinde de ting du skal købe med en rute rundt i dit hjem. Skal du huske at købe toiletpapir, så forstil dig at din entre er fyldt med toiletpapir fra gulv til loft. Skal du også have mælk, kan du forestille dig at du (når du har kæmpet dig igennem entreen fyldt med toiletpapir) går ud i køkkenet, hvor gulvet er dækket med mælk. Skal du også huske at købe æg? Forestil dig at du går videre ind i stuen, hvor der render hundredvis af små kyllinger rundt. Osv. osv.


3. Skriv det ned

Mange mennesker lærer lettest ved hjælp af visuelle hjælpemidler. Og ligesom ved foregående trin, kan det også hjælpe at visualisere det, vi gerne vil huske, i form af at skrive det ned. Ved at visualisere det vi skal huske hjælper vi vores hukommelse. Skal du fx huske et telefonnummer, kan det hjælpe at skrive det ned, så du rent visuelt kan se tallene foran dig.

4. Fortæl andre om det, du har lært

Når du fortæller det til andre mennesker, skal du genkalde det du skal huske, og du får på den måde repeteret det du skal huske igen og igen.

5. Gør den nye viden til din egen – anvend den eller sæt den i relation til dine arbejdsopgaver

Hvis du skal huske noget du har lært, er den mest effektive måde at huske det, selvfølgelig at bruge det. Har du fx lige været på kursus i tidsstyring, er det vigtigt at du hurtigst muligt kommer i gang med at bruge det i dit arbejde, så du ikke står 4 måneder senere, og slet ikke har fået det brugt, og derudover heller ikke kan huske hvad det var du lærte.


6. Repetér (men husk at holde pauser)

Uanset hvilken teknik der virker for dig, er det vigtigt at du repeterer det du vil huske. Om det er en indkøbsliste du skal huske, en tale eller et telefonnummer.

Kursus i husketeknik

Vil du lære at anvende effektive tankestrategier fra mesterhuskere og bruge hjernen mere målrettet. Teknologisk Institut udbyder kurset "Lær at lære og huske mere effektivt", hvor du får nye teknikker, så du tilegner dig relevant viden mere effektivt – og husker det!