Kurser

Grundlæggende Mindmap – skab overblik og struktur

Deltag på dette grundlæggende kursus i Mindmap, og få overblik, bedre hukommelse og bliv mere kreativ. Kurset giver dig værktøjer til at anvende Mindmap til notatteknik og overbliksværktøj. Med Mindmap bliver selv det at lave en traditionel ”to-do-liste” sjovt.

Evaluering

4stjerner

Alle arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed.

Evalueringen er baseret på: 36 besvarelser

Hvorfor anvende Mindmap?

Mindmap-teknikken går ud på, at udarbejde et mønster af notater frem for at notere lineært. Et Mindmap giver et helt anderledes overblik end almindelige notater, og har du først lavet et Mindmap, vil du kunne huske meningen lang tid efter, at det er udarbejdet. Er du i en presset situation skaber et Mindmap ro i sjælen – fordi det giver dig overblikket tilbage.

Deltagerprofil

Kurset er til dig, der har brug for at forbedre din notatteknik. Mindmaps kan bland andet anvendes til styring af aftaler, ved projektledelse, idé-udvikling og brainstorms og som overbliksværktøj. Kurset er dermed for alle, der ønsker at forbedre sig inden for disse områder og som ønsker konkrete værktøjer.

Meget sjovt at mærke effekten af at aktivere den kreative del af hjernen også. Mindmapping giver på en enkel måde et godt overblik og hjælper hukommelsen. Inspirerende, gode eksempler og fin vekselvirkning mellem teori og øvelser.

- Henrik Linding Hansen, Unomedical A/S

Udbytte

 • Du lærer at udarbejde enkle såvel som mere komplicerede Satellit Mindmaps.
 • Du vil opleve at din hukommelse øges – og at du i princippet kan huske hvad som helst – det er kun et spørgsmål om teknik.
 • Du vil lære vekseltænkning – dvs. en skarp adskillelse mellem den kreative og den logiske proces – og opleve, hvad det betyder, når du skal udarbejde f.eks. en præsentation.
 • Du vil opleve, hvordan et Mindmap manuskript skaber overblik og tryghed i en presset situation.
 • Du arbejder i løbet af kursusdagen primært med dine egne opgaver, så du når en masse, mens du lærer.

Indhold

 • Mindmap grundregler
 • Din hukommelse er bedre end du tror
 • Styr på opgaven – Mindmap i planlægningssituationen
 • Kreativ på kommando – kom godt i gang med indholdet til et foredrag, en tale, en artikel eller en eksamensopgave ved hjælp af Mindmap.
 • Komplekse Mindmaps/satellit Mindmaps – få det helt store overblik f.eks. over en sag, en rådgivningsopgave, et arrangement eller ugens mange små og store opgaver.
 • Mindmap til møder – som deltager, som referent eller som mødeleder. Bevar overblikket – også når der bliver sprunget i emnerne.
 • Mindmap og faglitteratur – om hvordan du skaber overblik over faglitteratur eller en masse mødepapirer.

Altid godt at være på kursus hos Teknologisk Institut.

- Anita Møller Bygningsstyrelsen

Underviser

Underviser - Kirsten Andersen
Kirsten har igennem en årrække afholdt en lang række kurser og foredrag om Mindmaps. Kirsten er medforfatter til flere bøger, herunder bogen ”Visuel Mind Mapping”, som sammen med et sæt tuscher, udleveres på kurset.

 
Har du faglige spørgsmål, så kontakt:
Andre kigger også på