Guide til bedre præsentationsteknik

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

Få ekspertens råd til præsentationsteknik

Guide til bedre præsentationsteknik

3 min.

Vil du have gode råd til, hvordan du præsenterer foran en større eller mindre forsamling? Få gode råd til, hvordan du øger din præsentationsteknik her.

Hør Nis' gode råd til præsentationsteknik:

Nis Gabriel er seniorkonsulent og har i mere end 18 år arbejdet med og undervist i en bred vifte af produkter inden for Microsoft Servere, klienter og cloud services. Han har opnået stor erfaring i at præsentere tekniske ting og guider dig i videoen til, hvordan du kan forberede dig til din præsentation.

 


4 tips til at forbedre din præsentationsteknik

1. Hav styr på alle tekniske detaljer

Op til din præsentation handler det om at bruge forberedelsestiden fornuftigt og være sikker i dit stof. Når du har styr på de tekniske detaljer, virker du mere sikker, og det styrker din præsentationsteknik.

Du kender det muligvis fra præsentationer, hvor du har været tilhører: hvis oplægsholderen ikke har styr på detaljerne i selve oplægget - og måske fumler rundt med begreberne - er man indirekte mere tilbøjelig til at lade tankerne vandre og miste fokus.

 

2. Du skal kunne forstå det, du præsenterer

Jo mere sikker du er i det stof, du skal præsentere, jo bedre bliver din . Derfor er et godt råd, at du sætter dig så meget ind i det emne, du skal holde om, som overhovedet muligt. Din sikkerhed i emnet skinner igennem og vil gøre dig mere afslappet i din.

 

3. Pas på med at starte for detaljeret

Gør det tydeligt for dine modtagere, hvad de skal have med fra din . Ligesom du kan miste modtagere, hvis du ikke har styr på de tekniske detaljer, kan du også miste deres koncentration, hvis du starter din for detaljeret. Selvom du kan tænke, at dine modtagere skal have alle detaljer for at blive overbevist og styrke din egen troværdighed, er det vores anbefaling, at du starter din med en blidere indføring i emnet. Herfra kan man langsomt begynde at arbejde ned i substansen.

 

4. Forbedred dig på følgende:

  • Hvad skal vi igennem?

Hav en klar struktur fra start. Hvis du mister tråden undervejs i din , har du noget at falde tilbage på.

  • Hvilket niveau er publikum på?

Match din med dit publikum, så du sikrer, at dit indhold er relevant og på fagligt interessant niveau.

  • Lav en god opbygning fra start til slut, så du sikrer et godt flow.

Som nævnt tidligere skal du ikke kaste alle dine detaljer og gode pointer ud på modtagerne fra start. Sørg for, at din flyder, og at der er ahaoplevelser til modtagerne.

 


Vil du vide mere?

Teknologisk Institut udbyder en række spændende kurser inden for præsentaionsteknik.

Kilde: Nis Gabriel, underviser ved Teknologisk Institut