Kurser

4 dages kursus

Håndtering af fugtskader – Praktisk fugtteknik

7. marts til 14. juni 2022 Taastrup
26. september til 29. november 2022 Aarhus
6. marts til 13. juni 2023 Taastrup
18. september til 17. november 2023 Aarhus
DKK  11.999
ekskl. moms
Nr. 23133 A
4,3
Fremragende
3 anmeldelser

Er du sagsansvarlig i en virksomhed, der foretager skadesudbedring efter vandskader forårsaget af fx skybrud, rørbrud og stormflod? Så er det vigtigt, at du har den nødvendige viden om fugtteknik og om hvordan vand- og fugtskader skal håndteres for at sikre den bedste udbedring.

Få solid praktisk og teoretisk forståelse af vand- og fugtskader

Når du har deltaget på uddannelsen om håndtering af fugtskader, vil du være i stand til at kunne håndtere disse typer af skader i bygninger og du vil være i stand til at registrere, afgrænse og træffe kvalificerede beslutninger om hvilken indsats der skal iværksættes, samt indgå i dialog omkring fugt og skimmel med andre interessenter i skadesforløbet.

Deltagerprofil

Kurset er rettet mod medarbejdere i virksomheder, organisationer og institutioner, som leder arbejdet med udredning og afhjælpning af fugtskader. Det vil primært være medarbejdere som arbejder for forsikringsselskaber, entreprenør- og rådgivningsvirksomheder inden for fugtområdet.

Forudsætninger

En forudsætning for deltagelse i kurset er, at du som deltager har en byggeteknisk baggrund og -erfaring, som fx bygningshåndværker, konstruktør eller ingeniør. Alternativt kan du have mange års erfaring fra et skadeservicefirma.

Udbytte

  • Bliv introduceret til særligt relevante bygningskonstruktioner igennem tiderne
  • Få kendskab til forskellige særligt relevante byggematerialer og deres egenskaber, når de påvirkes af vand
  • Få en forståelse for fugtteori på et niveau, der gør i stand til at indgå dialog om de overordnede principper
  • Kend forskellige målemetoder for fugt i materialer og konstruktioner, og få viden, om hvor, og hvordan de kan anvendes.
  • Lær, hvordan en fugtskade skal registreres og dokumenteres
  • Opnå forståelse for mikrobiologien relateret til en fugtskade
  • Få kendskab til dynamikken i en fugtskade og de forskellige principper for affugtning og deres fordele og ulemper
  • Få kendskab til forskellige lovkrav og reglementer og de nødvendige arbejdsmiljømæssige foranstaltninger, dvs. hvilke værnemidler der skal anvendes hvornår

Anmeldelser af Håndtering af fugtskader – Praktisk fugtteknik

4,3
 
Fremragende Baseret på 3 anmeldelser
Fremragende
Meget godt
Udmærket
Mindre godt
Ikke godt

Form

Med udgangspunkt i hverdagens problemstillinger gennemføres undervisningen med PowerPoint-præsentationer af de forskellige emner med tilhørende gruppeopgaver samt nogle praktiske opgaver og eksempler. Mellem de to moduler vil der være obligatoriske hjemmeopgaver, hvor pensum bearbejdes, og som skal afleveres. Opgaverne evalueres af underviserne, og de præsenteres efterfølgende af kursisterne og drøftes i plenum. Principielle problemstillinger gennemgås i plenum.
 
Uddannelsen er opdelt i to moduler á 2 dage. Mellem modulerne er der 4-8 uger, hvor den opnåede viden og information bliver anvendt i kursisternes daglige arbejdsopgaver.
 
Efter uddannelsen vil deltagerne blive evalueret på de afleverede hjemmeopgaver samt på en Multiple Choice opgave, som skal bestås for udlevering af uddannelsesbevis. Uddannelsen kan endvidere kun bestås ved 100 % deltagelse i undervisningen. Der vil efter endt og bestået uddannelse blive udleveret et diplom til kursisten.
 
Der tages forbehold for mindre justeringer af indholdet.
 
23741
24100
24101
Underviser

Eva Møller

Eva er seniorforsker på Statens Byggeforskningsinstitut, hvor hun hovedsageligt arbejder med fugt; både hvordan fugt transporteres og hvilken betydning fugt har for bygningers holdbarhed og indeklima. Eva forsker og underviser i fugt, men skriver også anvisninger, der viser hvordan man i praksis forhindrer fugtproblemer.

Underviser

Carsten Johansen

Carsten er faglig leder fra Teknologisk Institut. Han arbejder med skadesudredning, byggetekniske problemstillinger, rådgivning, vurdering af materialeegenskaber og undervisning primært inden for fugt- og skimmelsvamperelaterede problemstillinger samt skadelige stoffer (PCB, radon, asbest, bly).

Underviser

Thor Hansen

Thor er konsulent fra Teknologisk Institut. Han beskæftiger sig med fugtmekanik i bygninger og materialer, samt optimering af bygningers energiforbrug, heriblandt beregning af besparelsespotentiale og risikovurdering.

Vælg dato

Taastrup
7. marts til 14. juni 2022
Aarhus
26. september til 29. november 2022
Taastrup
6. marts til 13. juni 2023
Aarhus
18. september til 17. november 2023

Få ny inspiration til din kompetence­udvikling

Unikke tilbud, relevante artikler og nyt om vores kurser og uddannelser.

Indtast venligst et validt navn
Tilmelder nyhedsbrev
Tak for din tilmelding
Teknisk fejl

Der er desværre en systemfejl på nuværende tidspunkt. Du kan alternativt skrive en mail til data@teknologisk.dk