Hvordan arbejder man effektivt hjemmefra?

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

hjemmearbejde

Hvordan arbejder man effektivt hjemmefra?

3 min.

Har du også svært ved at arbejde effektivt, når du er hjemme? Der kan være mange distraktioner derhjemme, og det kan være svært at få en lige så effektiv arbejdsdag, som hvis man sad på kontoret. Læs med her, og få gode råd til at blive effektiv, når du arbejder hjemmefra.  

1. Start arbejdsdagen tidligt og skab et godt arbejdsmiljø

Selvom det kan være fristende at sove lidt længere, fordi du arbejder hjemme, så start derimod på samme tidspunkt, som du plejer, når du møder ind på arbejdet. Du sparer faktisk også transporttid, og kan også påbegynde arbejdet før du plejer - dermed også holde tidligere fri end normalt. Derudover er det vigtigt at skabe et godt arbejdsmiljø, og eksempelvis ikke arbejde i sofaen, men derimod skabe en form for kontorplads, som kan skabe ro omkring dig og dine opgaver. 

2. Skemalæg din arbejdsdag

Start dagen med at få styr på din arbejdsdag, med alt fra hvilke møder du har, til om der er deadlines, til hvad skal du nå osv. Det giver en rigtig god struktur, og du får meget ud af din dag. 

3. Planlæg telefon- og Skypemøder 

På kontoret kan du lettere forstyrre dine kollegaer, og nemt og hurtigt få svar på spørgsmål. Det er ikke altid tilfældet når man arbejder hjemmefra, hvor det kan være sværere at få fat på sine kollegaer. Planlæg derfor telefon- og/eller Skype-møder, således kan du og din kollega få svar på en masse spørgsmål på en gang. Det kan også motivere at få talt med andre, hvis man sidder alene, når man arbejder hjemme. 


4. Del din arbejdsdag med nærmeste leder og kollegaer 

Det kan være en god idé at dele din arbejdsdag med din nærmeste leder og kollegaer. Det kan eksempelvis være med et fast morgenmøde, eller ved at skrive ind i arbejdskalenderen hvilke opgaver du har i dag. På den måde er du stadig involveret i kollegaernes dag og omvendt. 

5. Hold planlagte pauser 

Planlæg pauser på bestemt tidspunkter, eller sæt en tidsbestemt timer, og hold pauser fra arbejdet. Når du skal holde pause, er det vigtigt at gå væk fra arbejdet, og evt. strække benene og få noget luft og bevægelse. Det giver ny energi til både kroppen og hovedet. 

6. Arbejd når du er "på arbejde"

Selvom det er fristende at ordne private gøremål, når man er hjemme, er det vigtigt at adskille de to ting. Arbejd når du er på arbejde - så kan du ordne private ting, når du har fri. Det gør dine arbejdsopgaver mere effektive uden for mange afbrydelser. 

7. Hold fri når du har fri

Søg for at holde fri, når du har fri. Ellers kan dagene nemt flyde sammen, og motivationen til simple arbejdsopgaver kan nemt forsvinde. Derfor er det vigtigt at adskille arbejde og privatliv - også selvom du arbejder hjemme. 


Vil du vide mere? 

Læs også vores tips til hjemmearbejde og få tips til at få hjemmearbejdet til at fungere.

Læs meget om vores udvalg af kurser i personlig effektivitet: