Hvorfor er cybersecurity vigtig?

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

sikkerhed

Hvorfor er cybersecurity vigtig?

5 min.

Der er i stigende grad behov for cybersecurity – eller IT-sikkerhed – der kan beskytte virksomheder mod IT-kriminalitet. Det gælder store som små virksomheder.  

Hvad er cybersecurity? 

Cybersecurity er IT-sikkerhed, som er til for at forhindre cybercrime - altså IT-kriminalitet. 

Mængden af cybercrime stiger, og det sætter virksomheder i konstant risiko for trusler fra IT-kriminelle. For selv en godt beskyttet hjemmeside eller et beskyttet netværk kan stadig blive et offer for et cyberangreb.

Derfor er det vigtigt, at organisationer har en IT-sikkerhedsstrategi og altid står parate.

Hvorfor er cybersecurity vigtigt?

IT-kriminelle kan gøre stor skade på bl.a. netværk og virksomhedsdata gennem virus, tyveri, dataminering, osv. Cybersecurity hjælper med at løse disse komplekse sikkerhedsproblemer og holde IT-kriminaliteten på afstand.

Herudover hjælper de også med at sikre virksomheder og sørge for kontinuitet gennem deres analytiske evner, håndtering af sikkerhedshændelser, kriminalteknisk arbejde, samt monitorering og diagnosticering af sårbarheder.

Hvorfor er IT-sikkerhed vigtigt?

Alle virksomheder er i fare for IT-angreb

For mange virksomheder er risici ved IT-angreb uklare, og særligt hos små og mellemstore virksomheder (SMV’er) tror man ofte, at IT-sikkerhed kun er relevant for store virksomheder og ikke for dem selv.

Alle virksomheder kan dog blive udsat for IT-angreb og den manglende fokus på IT-sikkerhed hos SMV’er gør, at de ofte er lettere at hacke – flere virksomheder har således været uopmærksomme på, at de har været udsat for et angreb.
Disse angreb kan udgøre en signifikant forretningstrussel med store omkostninger gennem stjålen, korrumperet eller slettet data, vira, tab af produktivitet, kompromitteret personfølsomt data mv. I bedste fald kan et sådant angreb have store omkostninger for virksomheden – i værste fald kan det føre til konkurs.

Alle virksomheder har derfor behov for at stressteste deres systemer, finde og udbedre huller før eventuelle hackere kan og holde sig up-to-date med de seneste trends indenfor IT-sikkerhed.


Hvilke slags job er der i IT-sikkerhed?

Der bliver fortsat efterspurgt flere med kompetencer inden for IT-sikkerhed, da cybersecurity spiller en væsentlig rolle i at beskytte virksomheder fra IT-kriminelle. Mange virksomheder leder derfor efter IT-sikkerhedseksperter til fuldtidsstillinger. 

En IT-sikkerhedsekspert hjælper organisationer med at koordinere og implementere IT-sikkerhedspolitikker, som skal virke i den daglige drift og brug.

IT-sikkerhedseksperter er også med til at anbefale IT-risikoreducerende tiltag, genvinding og beskyttelse af software og hardware.

Nogle af de mest populære stillinger inden for IT-sikkerhed er:

 • Ethical Hacker
 • Application Security Engineer
 • Director of Information Security
 • Senior Security Consultant
 • Security Architect
 • Penetration Tester
 • Chief Information Security Officer
 • Risk Manager
 • Security Engineer
 • Information Manager

Hvordan bliver man en IT-sikkerhedsekspert?

Hvis du overvejer en karriere inden for IT-sikkerhed, er der først nogle spørgsmål du bør stille dig selv:

 • Hvilke kompetencer bringer jeg til bordet?
 • Er der et bestemt IT-områder du gerne vil arbejde med?
 • Baseret på mine kompetencer, hvilke certificeringer bør jeg tage?
 • Bør jeg også tage et kursus eller en teknisk uddannelse?
 • Hvilke slags muligheder giver certificeringerne mig?

Vil du vide mere?

Se vores store udbud af kurser inden for IT-sikkerhed: 

Kilde: www.eccouncil.org