Hvorfor er IT-sikkerhed vigtigt?

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

Kurser i IT-sikkerhed hos Teknologisk Institut

Hvorfor er IT-sikkerhed vigtigt?

2 min.

IT-sikkerhed er et relativt nyt fænomen, som trods stor mediedækkelse stadig er underprioriteret i mange danske virksomheder.

Stigning af IT-angreb

Trusler mod IT-systemer bliver kun flere og større. Ifølge sikkerhedsfirmaet McAfee kostede IT-angreb den globale økonomi  ca. 445 milliarder dollars i  2014. Dette tal voksede til over 600 milliarder dollars i 2017, og det forventes at dette tal vokser til over 1 billion dollars i år 2021. Det er derfor en nødvendighed at investere i din virksomheds IT-sikkerhed.

Hvorfor er IT-sikkerhed vigtigt?

Derudover katalogiserede McAfee 478 nye cybertrusler hvert minut i sidste kvartal af 2017, og cyberkriminelle benytter i stigende grad nye teknikker, hvilket resulterede i en stigning på 18% i antallet af rapporterede sikkerhedshændelser i hele Europa.
 


Uklare risici

Men for mange virksomheder er risici ved IT-angreb uklare, og særligt hos små og mellemstore virksomheder (SMV’er) tror man ofte at IT-sikkerhed kun er relevant for store virksomheder, og ikke for dem selv.

Alle virksomheder kan dog blive udsat for IT-angreb, og den manglende fokus på IT-sikkerhed hos SMV’er gør at de ofte er lettere at hacke – flere virksomheder har således været uopmærksomme på, at de har været udsat for et angreb.

Disse angreb kan udgøre en signifikant forretningstrussel med store omkostninger gennem stjålen, korrumperet eller slettet data, vira, tab af produktivitet, kompromitteret personfølsomt data mv. I bedste fald kan et sådant angreb have store omkostninger for virksomheden – i værste fald kan det føre til konkurs.

Alle virksomheder har derfor behov for at stressteste deres systemer, finde og udbedre huller før eventuelle hackere kan og holde sig up-to-date med de seneste trends indenfor IT-sikkerhed.


Vil du lære mere?

Kom på et af Teknologisk Instituts kurser inden for IT-sikkerhed, og styrk dine kompetencer og bliv et endnu større aktiv for din virksomhed. Få et indgående kendskab og praktisk erfaring med opdage og identificere hackerne, ved selv at hacke dit system. Flere af kurserne giver dig mulighed for en efterfølgende certificering.

Du kan fx lære, hvordan du hacker dine egne systemer (før andre gør det!) For at være to skridt foran en hacker, er du nødt til at tænke som en - og det er præcis, hvad du lærer på kurset 'Certified Etchical Hacker'.

Derudover udbyder vi et bredt udvalg af IT-sikkerhedskurser - både som tilstedeværelseskurser og online kurser.