Kurser

Kursusadministration

Brug for hjælp?

 • Gregersensvej 8
 • 2630 Taastrup
Google MapsApple MapsRejseplanen
 • Forskerparken Fyn, Forskerparken 10F
 • 5230 Odense M
Google MapsApple MapsRejseplanen
 • Teknologiparken Kongsvang Allé 29
 • 8000 Aarhus C
Google MapsApple MapsRejseplanen
 • NordsøcentretPostboks 104
 • 9850Hirtshals
Google MapsApple MapsRejseplanen
 • Gammel Ålbovej 1
 • 6092Sønder Stenderup
Google MapsApple MapsRejseplanen

Information Security Foundation - baseret på ISO/IEC 27001/27002

Få viden om informationssikkerhed baseret på ISO/IEC 27002 og hør hvordan du bedst håndterer informationssikkerhed via informationssikkerhedsstandarden (ISO/IEC 27001). På kurset gennemgås desuden både retningslinjer og eksempler på tiltag du kan benytte i praksis (ISO/IEC 27002). Kurset giver dig mulighed for tilkøb af eksamen samt tilhørende certificering i Information Security Foundation.

Evaluering

4stjerner

Alle arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed.

Evalueringen er baseret på: 32 besvarelser

Forretningsværdien af Informationssikkerhed er stor. Vi kender alle til eksempler på brud på informationssikkerhed, der har påvirket virksomheder og kunder negativt.

Kurset dykker ned i den praktiske del (Annex A) af standarden ISO/IEC 27001 og kommer med konkrete eksempler (ISO/IEC 27002), som du kan bruge i din virksomhed - og minimere risikoen for sikkerhedsbrist. Vi refererer til anerkendt god praksis, herunder ITIL, således at du dagen efter kurset i praksis kan bygge videre på det sikkerhedsniveau, du allerede har i din virksomhed.

Forudsætninger

Der er ingen særlige forudsætninger for deltagelse i kurset, men det er en fordel, hvis du kender til andre ISO-standarder eller ITIL.

Deltagerprofil

Kurset henvender sig til dig, som ønsker viden om og forståelse for ISO/IEC 27001 og ISO/IEC 27002 Informationssikkerhed og samtidig gerne vil relatere til praktiske tiltag og god praksis f.eks. ITIL Service Management.
Det kan være din virksomhed anvender, eller påtænker at anvende, ISO/IEC 27001 og ISO/IEC 27002 Informationssikkerhed eller du skal deltage i et projekt relateret til ISO/IEC 27001 eller ISO/IEC 27002 Informationssikkerhed.

Som deltager på kurset, har du mulighed for at dele ud af egne praktiske erfaringer og naturligvis samtidigt høre om andres. Kursusindholdet vil du kunne relatere til din egen hverdag, da der vil være cases og praktiske eksempler.

Kurset danner grundlag for yderligere uddannelse og EXIN certificering inden for ISO/IEC 27000 Informationssikkerhed. Efterfølgende certificeringer er på Advanced og Expert niveau, og disse er ligeledes internationalt anerkendt.

Indhold

 • Overblik over ISO/IEC 27001 informationssikkerheds-familiens elementer
 • Information og sikkerhed: Værdien og vigtigheden af information
 • Trusler og risici: Pålidelighed af, og rettidig adgang til vigtig information
 • Tilgang og organisering: Politikker, roller og ansvar
 • Kontrolforanstaltninger: Fysiske, tekniske og organisatoriske tiltag
 • Lovgivning og regulativer: Tilpasning til dine behov
 • Audit: Dokumenteret læring og forbedring
 • Hvordan kommer du videre: Overblik over det videre forløb
 • Certificering (hvis tilvalgt)

I kurset er indeholdt øvelser, praktiske opgaver og eksempler på test-certificeringsspørgsmål. Vi refererer løbende til ITIL og anden god praksis.

Kursusmateriale

Inden kursusstart vil du få mulighed for at downloade en opgave, som vi anbefaler at du arbejder med inden første kursusdag, da dette vil højne dit kursusudbytte. Ligeledes udleveres en kildeliste til læsning inden kurset. Ønsker du eksamen/certificering, vil det også være en fordel, hvis du har færdiggjort opgaven og læst kildematerialet inden kursusstart.

Hovedparten af kursusmateriale og den internationalt anerkendte eksamen er på engelsk.

Undervisning foregår på dansk.

Certificering

Ønsker du at afslutte kurset med en certificering, bør du påregne ca. 2x 3 timers hjemmearbejde i forbindelse med kurset samt ca. 8-16 timers forberedelse før kurset.

Der vil være mulighed for at tage en certificering på den sidste kursusdag. Det er en multiple-choice opgave med 40 spørgsmål af 1 times varighed + 15 min, hvis dit modersmål ikke er engelsk. Ved beståelse udsteder Exin et certifikat til dig i “EXIN Information Security Foundation based on ISO/IEC 27001” (27001 benyttes da dette er standardens velkendte navn)
Certificeringen inkl. bevis koster kr. 1500,- ex moms, og er ikke indeholdt i kursusprisen. Du kan bestille din certificering ved tilmeldingen til kurset.

Underviser

Thomas Gramstrup er direktør og har mange års erfaring med IT Service Management, ITIL, informationssikkerhed og et dybdegående kendskab til udvikling af IT-forretningen. Thomas forstår at tage komplekse emner som fx kontrolforanstaltninger og gøre dem jordnære og brugbare i virksomheden via konkrete eksempler.

Har du faglige spørgsmål så kontakt
Andre kurser