Kurser

Information Security Foundation - baseret på ISO/IEC 27001/27002

Informationssikkerhed er i dag en forudsætning for at drive virksomhed. Selv små og mellemstore virksomheder har brug for en fundamental viden om informationssikkerhed, og hvordan informationer beskyttes. Kurset giver en grundlæggende viden om informationssikkerhed og en indføring i, hvordan du bedst håndterer informationssikkerhed i din organisation.

Evaluering

4stjerner

Alle arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed.

Evalueringen er baseret på: 76 besvarelser

Forretningsværdien af Informationssikkerhed er stor.

Den stadigt voksende informationsudveksling, der i dag foregår mellem organisationer (deres medarbejdere, kunder og leverandører) har skabt en eksplosion i brugen af computere og andre digitale enheder. Og vi kender alle til eksempler på brud på informationssikkerhed, der har påvirket virksomheder og kunder negativt. Derfor er der også i de seneste år kommet ekstra fokus på netop informationssikkerhed.

På kurset dykker vi ned i de grundlæggende elementer i informationssikkerhed, herunder identifikation af informationsaktiver, risikostyring og sikringsforanstaltninger. Herunder gennemgås en række retningslinjer og eksempler på tiltag, du kan benytte i praksis. Undervejs relateres stoffet til den internationale standard ISO/IEC 27001 og den tilhørende vejledning, ISO/IEC 27002. Yderligere giver kurset dig mulighed for tilkøb af eksamen samt tilhørende certificering i Information Security Foundation.

Kursusindholdet vil du kunne relatere til din egen hverdag, da der vil være cases og praktiske eksempler. Kurset danner grundlag for yderligere uddannelse og EXIN certificering inden for ISO/IEC 27000 Informationssikkerhed. Efterfølgende certificeringer er på Advanced og Expert niveau, og disse er ligeledes internationalt anerkendt.

Forudsætninger

Kurset er et grundkursus og der er ingen særlige forudsætninger for deltagelse i kurset.

Deltagerprofil

Anvender din virksomhed allerede ISO/IEC 27001 og ISO/IEC 27002 Informationssikkerhed? Eller skal I til det? Dette kursus henvender sig til dig, der ønsker grundlæggende kendskab til informationssikkerhed, og samtidig gerne vil relatere til praktiske tiltag og god praksis f.eks. ITIL Service Management.

Indhold

  • Overblik over ISO/IEC 27001/02 informationssikkerheds-familiens elementer
  • Data og information: Værdien og vigtigheden af information
  • Sikkerhed og pålidelighed: Fortrolighed, integritet og tilgængellighed af information
  • Trusler og risici: Risikoanalyse og -håndtering
  • Tilgang og organisering: Politikker, roller og ansvar
  • Kontroller og sikringsforanstaltninger: Fysiske, tekniske og organisatoriske tiltag
  • Certificering (hvis tilvalgt)

Kurset indeholder øvelser, praktiske opgaver og eksempler på test-certificeringsspørgsmål.

 

Kursusmateriale

Du vil ca. 14 dage før afholdelsen modtage bogen Foundations of Information Security – Based on ISO 27001 and ISO 27002. Ønsker du eksamen/certificering, vil det være en fordel, hvis du har læst kildematerialet inden kurset starter.

Hovedparten af kursusmateriale og den internationalt anerkendte eksamen er på engelsk.

Undervisning foregår på dansk.

Certificering

På sidste kursusdag er der mulighed for at tage en certificering. Hvis du ønsker dette, skal du regne med at bruge ca. 2 x 2 timers hjemmearbejde i forbindelse med kurset, samt ca. 8-16 timers forberedelse før kurset.
Certificeringen koster kr. 1.500 ekskl. moms og er ikke indeholdt i kursusprisen. Du kan bestille din certificering ved tilmelding til kurset.e

  • Antal spørgsmål: 40
  • Tid: 1 time (15 min. ekstra hvis engelsk ikke er dit modersmål)
  • Format: multiple-choice på engelsk

Ved beståelse udsteder Exin et certifikat til dig i “EXIN Information Security Foundation based on ISO/IEC 27001” (27001 benyttes da dette er standardens velkendte navn).

Underviser

Christian F. Nissen web
Undervisningen varetages af Christian, som har 30 års erfaring i IT-branchen og arbejder med it service management, it governance, it-drift og informationssikkerhed blandt Skandinaviens største virksomheder og organisationer. Han er kendt som en international bannerfører, forfatter og foredragsholder, men også som en erfaren og nede-på-jorden profil, der arbejder konkret med at få tingene til reelt at blive til noget.

Se de øvrige kurser i Information Security

Har du faglige spørgsmål, så kontakt:
Andre kigger også på