Kurser

1 dags temadag 
Dag med foredrag og taler inden for samme tema

INDEKLIMAETS TEMADAG 2025

30. januar 2025 Taastrup
DKK  2.495
ekskl. moms
Nr. 27346 P
Tilmeld dig
450 har allerede deltaget

Indeklimaets Temadag 2025

Underrubrik.2



På Indeklimaets Temadag 2025 dykker vi ned i det nye bygningsdirektiv og kommende lovkrav om renoveringer for offentlige bygninger samt bygningsautomatik for større eksisterende bygninger

 
Det seneste år er der kommet to EU-direktiver, der kommer til at have stor betydning for renoveringer af de europæiske bygninger og for indeklimaet. Det nye bygningsdirektiv betyder, at fra udgangen af 2024 har alle større bygningsejere skullet etablere bygningsautomatik, når det er økonomisk rentabelt. Fra maj 2026 skal denne også inkludere overvågning af indeklimaet. Samtidig skal bygninger renoveres, så Danmark reducerer energiforbruget med 16% i både beboelsesbygninger og ikke-beboelsesbygninger inden 2030. Den offentlige sektor skal årligt renovere 3% af deres bygningsareal.
 
Der skal altså renoveres mange bygninger i de kommende år for at forbedre og effektivisere både energiforbrug og indeklimaet. Det kan imidlertid være en udfordring.
 
På temadagen præsenterer vi eksempler på gode løsninger fra nøgleinteressenter, der deler deres praktiske erfaringer med at tackle de udfordringer, som kontorbygninger står overfor. Derudover præsenterer vi resultater fra flere forsknings- og udviklingsprojekter. Her sætter vi fokus på renoveringer af bygninger og styringsstrategier, der gør det muligt at optimere og sikre et sundt, komfortabelt og energirigtigt indeklima.
 
 
 
 

Program

08.30
Udstillingen åbner. Indskrivning og morgenkaffe
09.00
Dagens program og introduktion fra værterne
EnergiForum Danmark, DANVAK, VELTEK, FAV, VENT-ordningen og Teknologisk Institut siger velkommen
09.15
Kig i krystalkuglen - hvad byder de kommede år på for indeklimaet?
Vi kigger i krystalkuglen og fortæller om de nye tendenser inden for indeklimaområdet og bæredygtighed. Bl.a. fortæller vi om EU's Bygningsdirektiv (EPBD) , der blev vedtaget i 2024 og EU's ambitiøse målsætning om at forbedre energieffektivitet, indeklima og klimapåvirkning for alle bygninger. Desuden fortæller vi om EU's planer om mere grønne produkter og virksomheders Code of Conduct for indeklima.

Christian Grønborg, Sektionsleder, Teknologisk Institut
09.45
Hvad er fornuftige indeklimaparametre og hvordan overvåges det om bygningen overholder det?
Hvilke overvejelser skal man have med i etableringen af overvågning af indeklimaet. Igennem en case sætter vi fokus på placering af sensorer, intervaller for indeklimaparametre, hvordan de forskellige indeklimaparametre opleves af brugerne, dataopsamling og alarmer.

Davide Cali, CEO, Climify
10.10
Case: Fremtidens indeklimastyring i komplekse kontorbygninger: Prædiktiv teknologi møder brugeradfærd?
Hvordan kan vi skabe et bedre indeklima i store kontorbygninger ved at kombinere data og menneskelig indsigt? Dette oplæg dykker ned i udviklingen af en prædiktiv indeklimastyring, der bruger data fra CTS-anlæg, intelligente ventilationssystemer, vejrudsigter og medarbejdernes faktiske adfærd. Ved at integrere en antropologisk tilgang får vi værdifulde indsigter i, hvordan bygningen bruges og opleves, og hvordan driftsbeslutninger påvirker både medarbejdertilfredshed og energibesparelser. Kom og hør, hvordan vi kan forene teknologi og menneskelig forståelse for at skabe mere effektive og komfortable arbejdspladser.

Marie Louise Bønneløkke, Seniorkonsulent, ph.d. og Andreas Egholm, Konsulent, Teknologisk Institut
10.40
Kort pause, forfriskninger og udstilling
11.05
Favrskov Kommunes arbejde med at integrere indeklima, ventilation og varme
Favrskov Kommune har renoveret 12 skoler og er derved lykkedes at reducere energiforbruget og højne kvaliteten af indeklimaet. De har samlet styring af al ventilation og varme på kommunens skoler ved CTS-løsninger og er nu i gang med at leve op til de eksisterende bygningsautomatikkrav. Overvejelser om de kommende krav om indeklimaet præsenteres.

Michael Ertmann, afdelingsleder i Ejendomscentret, Favrskov Kommune
11.30
Frederikshavns Kommunes arbejde med indeklimaledelse og energiledelse
Frederikshavn Kommune har arbejdet med renoveringer af deres kommunale bygninger i mange år og er en af de kommunale frontløbere. Hør om hvilke parametre der overvåges og indgår som styringsredskab i kommunens energi- og indeklimaledelse. Hvilken projekter er gennemført, og hvilke renoveringsprojekter bliver de næste, der skal tages fat på?

Bo Niebuhr, Afdelingsleder for Center for Ejendomme, Park og Vej, Frederikshavn Kommune
12.00
Frokostpause og udstilling i foyeren
12.45
Case: Renovering og transformation af Lyngbyvej 100
Bygninger på Lyngbyvej 100, der er opført som klædefabrik i 1940, men har senest fungeret som kontordomicil, er i gang med en større renovering. Bygningerne transformeres fra DMI’s hovedsæde til flerbrugerhus med lejemål i flere størrelser. Høje bygherrekrav, låst geometri pga. bevaringsværdi og bæredygtighedsaspekter har indsnævret løsningsfeltet og gjort indeklimaprojektet komplekst og spændende.

Anne Lolk Lefevre, Afdelingsleder Energioptimering og Transformation, Artelia
13.10
Ændringer i DGNB for nybyggeri og renoveringer - fokus på indeklima
Fra 1. januar 2025 revideres kriterierne for DGNB-certificering for nybyggeri og renovering. 35 parametre er blevet til 15, renovering er i fokus, og manualen er blevet lettere at arbejde med. Hør om hvilke ændringer, der er foretaget og baggrunden for dem og find ud af, hvad det giver af nye muligheder ift. indeklima.

Lau Raffnsøe, Teknisk Chef, Rådet for Bæredygtigt Byggeri
13.40
Kort pause, forfriskninger og udstilling
14.05
Optimal styring af ventilationsanlæg
Præsentation af projektet. Udvikling af en intelligent og adaptiv styring til AMX-ventilationsanlæg. Denne styring skal sikre et optimalt indeklima med lavest muligt energiforbrug ved at anvende teknologier som Model Predictive Control (MPC) og Artificial Intelligence (AI). Elpriser og vejrdata indgår i styringen.

Erik Bjørn, Head of Technology and Innovation, Airmaster
14.35
Kan luftrensningsteknologier i landets skoler mindske risikoen for luftvejsinfektioner?
Teknologisk Institut undersøger sammen med Statens Serum Institut i et projekt over 2 år effekten af forskellige teknologier til luftrensning. Dette pilotprojekt har til formål at undersøge tekniske løsninger, der kan anvendes til at forbedre luftkvalitet og indeklima i klasselokaler med henblik på at øge trivsel og reducere risikoen for smitte med luftvejsinfektioner. Der eksisterer allerede en række lovende teknologier, der muligvis kan hjælpe med at forbedre indeklima – det tæller alt fra simple metoder som regelmæssig udluftning til avancerede ventilationsløsninger, luftfiltrering eller luftrensning.

Stig Koust, Forretningsleder, Teknologisk Institut
15.05
Opsamling på dagen
EnergiForum Danmark, DANVAK, VELTEK, FAV, VENT-ordningen og Teknologisk Institut.
15.20
Netværksarrangement i det nye undervisningslaboratorie
Der inviteres til netværk og forfriskninger i Teknologisk Instituts nye undervisningslaboratorium i Bygning 3. Se lokaliteterne og hør om hvilke aktiviteter, der kommer til at være. Vi går i samlet flok derover. Vejviseren findes i foyeren.

Lasse Skammelsen Trankjær, Forretningsleder og Amalie Gunner, Seniorspecialist,Teknologisk Institut

download


Download programmet:

 
 
 

Deltagerprofil

Indeklimaets Temadag 2025 er for dig, der vil have indsigt fra branchen og få den nyeste viden om bygninger og teknologi. Vi forestiller os at du er bygningsejer, installatør, teknisk serviceleder eller producent af bygningsudstyr. Du kan også være ansat i en kommune, offentlig bygning, lufthavn, industribygning eller et storcenter.



 

Mød udstillerne

Som altid har vi en række spændende udstillere, som i år præsenterer gode ventilationsløsninger, sensorer og IOT i foyeren under Indeklimaets Temadag. Du kan blandt andre møde:

lgogo

Udbytte

  • Indsigt i den kommende lovgivning
  • Nyeste forsknings-og udviklingsresultater
  • Seneste erfaringer fra branchen
  • Kendskab til lovgivernes fokusområder og kommunernes indeklimastrategier
  • Besøg nyt undervisningslaboratorium
  • Netværk på tværs af brancher og fagområder

Se filmen fra sidste år:

 

Indeklimaets Temadag afholdes i samarbejde med



samarbejdspartnere





Som medlem hos en af ovenstående medværter får du
20% rabat, når du indtaster voucher-koden ved tilmelding.

Vælg dato

Taastrup
30. januar 2025

Vil du vide mere?

Hvad betyder partikler i indeklimaet for din sundhed?

Kort snak med to af eksperterne på INDEKLIMAETS TEMADAG 2023

Læs mere