Kursus i repræsentativ prøvetagning

Peter Egholm Bøgh Pedersen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 17 36.

Kursus i repræsentativ prøvetagning

Kursus i repræsentativ prøvetagning

Kom med på et lærerigt kursus i repræsentativ prøvetagning:

Theory and Practice of Representative Sampling (TOS) of Heterogeneous Materials and Processes (PAT)

På kurset lærer du at forstå alt vedrørende prøvetagning, så du effektivt sikrer repræsentativ prøvetagning til analyse og kvalitetskontrol.

Fejl i prøvetagning koster dyrt

Lemfældig udtagning af prøver fører til unøjagtige analyseresultater og kan let koste en virksomhed eller samfundet dyrt.

Forestil dig, hvis listeria ikke bliver opdaget i en fødevareprøve. Skyldes det en ufuldstændig analyse eller skyldes en fundamental prøvetagningsfejl? Eller hvis mængden af aktivstoffer i et lægemiddelprodukt er forkert. Hvis en miljøprøve viser et forkert resultat, og et jorddepot fritages mistanke om forurening, eller en grundvandsboring lukkes - eller ikke lukkes! Hvad hvis cement ikke opnår den styrke, der kræves for at sikre byggekonstruktioner. Eksemplerne er talrige. Og det hele afhænger af repræsentativ prøvetagning forud for analyse.

Udtagning af repræsentative prøver til analyse eller kvalitetskontrol er afgørende for, at korrekte resultater opnås og pålidelige beslutninger kan træffes. Se eksempelvis, hvordan Teknologisk Institut brugte repræsentativ prøvetagning til at undersøge, om det er miljømæssigt forsvarligt for forbræningsanlæg af afbrænde imprægneret træ - en undersøgelse der efterfølgende førte til en lovændring:

Lemfældig udtagning af prøver fører til unøjagtige analyseresultater og kan let koste en virksomhed eller samfundet dyrt.

Få professionelle færdigheder

På kurset om repræsentativ prøvetagning får du professionelle færdigheder i prøveudtagning for både stationære og bevægelige processer af faste prøver og væskeprøver.

Samtidig lærer du at eliminere ukorrekte prøvetagningsfejl og at reducere prøvetagningsvariabiliteten, så du kan sikre og dokumentere repræsentativ prøvetagning.

Kurset guider dig også i det analytiske laboratorium, hvor der ligeledes trænes professionelle TOS-kompetencer (Theory of Sampling).

Kurset varer to dage. Kursusmaterialet er på engelsk, men kurset kan afholdes på dansk efter ønske eller behov.

Dit udbytte

  • Letforståelig gennemgang af terminologi og grundbegreber
  • Lær at forstå heterogenitet – årsagen til alle problemer ifm. prøvetagning
  • Forskellen på korrekte og ukorrekte prøvetagningsfejl
  • Oplæring i Replication Experiment
  • Valg af repræsentative prøvetagningsmetoder
  • Praktiske øvelser og demonstrationsforsøg
  • Udlevering af unik lærebog og verdens eneste DS-standard dækkende TOS, DS3077

Deltagerprofil

Kurset er for alle, der udtager prøver til analyser eller kvalitetskontrol, eller som skal beslutte eller afrapportere på baggrund af analyseresultater.

Tid og sted

Teknologisk Institut, Aarhus eller Tåstrup

Datoer for afholdelse, se mere her.

Har din virksomhed behov for oplæring af flere medarbejdere i repræsentativ prøveudtagning, afholder vi også skræddersyede kurser tilpasset virksomhedens individuelle behov. Kontakt Peter Bøgh Pedersen fra Teknologisk Institut for mere info.

Kursusholdere

Kim H. Esbensen, KHE Consulting

Peter Bøgh Pedersen, Teknologisk Institut