Kurser

Nyt2 dages kursus 
Læring inden for et specifikt emne

Lim og coatings - Vedhæftningsteknologi

19. - 20. september 2023 Aarhus
DKK  11.600
ekskl. moms
Nr. 91309 P

Et kursus målrettet dig, der arbejder med produkter, hvori der indgår coating eller lim

Kursets indhold

Målet med kurset er at give dig en grundlæggende forståelse af sammenhængen mellem kemi, egenskaber, applikationsprocesser og anvendelse af forskellige typer lime og coatings.

Kurset giver dig en forståelse af de mekanismer, der sikrer vedhæftning mellem forskellige materialer og giver dig indsigt i de vigtigste polymersystemer og hærdeprocesser. Du vil også få indsigt i de mange analyser og tests, der er relevante for vedhæftning. Det betyder, at du bliver i stand til at vælge de rette tests til at løse jeres specifikke problemstillinger.

Udbytte

 • Terminologi og grundbegreber inden for vedhæftning, lime og coatings
 • Lim- og coatingtyper - styrker og svagheder ud fra letforståelig kemi
 • Vedhæftning og forståelse af overfladen, der skal vedhæftes på
 • Betydningen af formulering og ingredienser for limens egenskaber
 • Påførings- og hærdningsprocesser og udstyr
 • Kemiske, spektroskopiske og mekaniske analysemetoder

Fokus på dine udfordringer

Vi vil gerne have, at du kommer hjem med viden, som er relevant for netop dig. Derfor bliver du kontaktet inden starten på kurset, så vi har mulighed for at tilpasse dele af programmet efter de problemstillinger, du møder i din hverdag.

Målgruppe og forudsætninger for at deltage

Kurset henvender sig til medarbejdere i virksomheder, der:

 • anvender lime eller coatings
 • udvikler produkter, hvor vedhæftning mellem forskellige materialer er vigtig
 • bruger laboratorietests til at kvalitetssikre egne og indkøbte produkter med lime eller coatings
 • køber eller sælger lime eller coatings

Den typiske deltager har ikke en baggrund indenfor kemi, men arbejder med design, prototyper, fremstilling, test, salg eller indkøb af produkter, hvori lime eller coatings er vigtige komponenter.

Hvis du har spørgsmål til kurset, er du meget velkommen til at kontakte Andreas Sommerfeldt på 72 20 16 33 eller Morten Normann-Fyhn på 72 20 13 19.

Dit udbytte

 1. Du får en skærpet kemisk forståelse af vedhæftning, lime og coatings. Det er en viden, du kan bruge til at højne kvaliteten af de komponenter, I producerer eller anvender.
 2. Du bliver bedre til at spotte årsagerne til fejl og udføre kvalitetskontrol - og du får indsigt i, hvilke tests der er relevante i jeres situation.
 3. Du får en bedre forståelse af de problemstillinger, du typisk støder på i netop din virksomhed.

Din arbejdsgivers udbytte

 1. I opnår større sikkerhed for, at de lime eller coatings, I producerer eller anvender, har de relevante egenskaber og spiller optimalt sammen med øvrige materialer.
 2. I får en medarbejder, der er fagligt klædt på til dialogen, når leverandører og kunder ringer - og som kender jeres virksomheds krav og behov.
 3. I sparer udgifter til nedetid og reklamationer, fordi I får bedre kompetencer, når det gælder fejlfinding, test og analyse.
27523
27522
Underviser

Andreas Sommerfeldt

Underviser på kurset er ph.d. Andreas Sommerfeldt. Andreas har i forbindelse med sin ph.d. ved Organisk Overfladekemi på Aarhus Universitet fordybet sig i avancerede vedhæftningsteknologier og med udvikling heraf. Andreas har bredt kendskab til en lang række teknikker, både avancerede og mere almene metoder, og har en dyb forståelse af vedhæftningsproblematikker.

Underviser

Morten Normann-Fyhn

Underviser på kurset er civilingeniør Morten Normann-Fyhn. Morten, der er faglig leder i Materialekemi på Teknologisk Institut, har stor praktisk erfaring med lim og vedhæftningsproblemer. Morten arbejder dagligt med at løse netop denne type udfordringer og har hjulpet en bred vifte af virksomheder med at træffe de rette valg omkring vedhæftning til forskellige materialer.

Vælg dato

Aarhus
19. - 20. september 2023