En gennemarbejdet og korrekt mærkning er med til at styrke din virksomheds troværdighed og professionelle omdømme. Ved at have styr på mærkningen viser du omtanke både for dem, der køber dine produkter, og for det brand, du repræsenterer.
Korrekt og opdateret mærkning af færdigpakkede fødevarer er ikke bare et krav – det er en vigtig garanti for både dig, din virksomhed og forbrugerne. Når du sørger for tydelig og præcis mærkning, giver du dine kunder gennemsigtighed, tryghed og sikkerhed med på vejen. Forbrugerne skal kunne stole på, at produktet indeholder præcis det, det lover – både når det gælder ingredienser, oprindelse og egenskaber
Deltagerne klædes på til at mærke fødevarer, så de overholder gældende regler og til at vurdere lovligheden af fødevarer, som allerede er på markedet. Vi vil i løbet af kurset også komme overordnet ind på den omkringliggende lovgivning, som også påvirker, hvordan fødevarer kan/skal mærkes, eksempelvis handelsnormer, anprisninger, Nøglehulsmærke, Fuldkornslogo og økologi-mærkning.
Kurset henvender sig til personer med ansvar for mærkning og markedsføring af egne producerede eller forhandlede fødevarer.
Deltagerne kommer på kurset hele vejen rundt om de generelle mærkningsregler, eksempelvis
Kurset afholdes over to dage og tager udgangspunkt i fødevareinformationsforordning 1169/2011, den danske mærkningsbekendtgørelse, mærkningsvejledningen, vejledning om næringsdeklaration og tilsætningsstofforordningen.
Der er på kurset afsat tid til to mindre øvelser omkring hhv. vurdering af tilsætningsstoffer og udarbejdelse af næringsdeklaration. Der er også afsat tid til, at deltagerne udarbejder 1-2 deklarationer på egne produkter.
Aarhus 30. september til 1. oktober 2025 | |
Taastrup 17. - 18. marts 2026 | |
Taastrup 22. - 23. september 2026 |
Unikke tilbud, relevante artikler og nyt om vores kurser og uddannelser.
Der er desværre en systemfejl på nuværende tidspunkt. Du kan alternativt skrive en mail til kurser@teknologisk.dk