Kurser

Fremragende2 dages kursus 

Mærkning af fødevarer

30. september til 1. oktober 2025 Aarhus
17. - 18. marts 2026 Taastrup
22. - 23. september 2026 Taastrup
DKK  9.800
ekskl. moms
Nr. 33056 P
4,5
Fremragende
18 anmeldelser
Arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed inden for de sidste 5 år.

En gennemarbejdet og korrekt mærkning er med til at styrke din virksomheds troværdighed og professionelle omdømme. Ved at have styr på mærkningen viser du omtanke både for dem, der køber dine produkter, og for det brand, du repræsenterer.

Korrekt og opdateret mærkning af færdigpakkede fødevarer er ikke bare et krav – det er en vigtig garanti for både dig, din virksomhed og forbrugerne. Når du sørger for tydelig og præcis mærkning, giver du dine kunder gennemsigtighed, tryghed og sikkerhed med på vejen. Forbrugerne skal kunne stole på, at produktet indeholder præcis det, det lover – både når det gælder ingredienser, oprindelse og egenskaber

Deltagerne klædes på til at mærke fødevarer, så de overholder gældende regler og til at vurdere lovligheden af fødevarer, som allerede er på markedet. Vi vil i løbet af kurset også komme overordnet ind på den omkringliggende lovgivning, som også påvirker, hvordan fødevarer kan/skal mærkes, eksempelvis handelsnormer, anprisninger, Nøglehulsmærke, Fuldkornslogo og økologi-mærkning.

Deltagerprofil

Kurset henvender sig til personer med ansvar for mærkning og markedsføring af egne producerede eller forhandlede fødevarer.

Udbytte

  • Udarbejde dansk mærkning til detailhandlen
  • Udarbejde mærkning, som overholder gældende dansk og europæisk lovgivning
  • Vurdere lovligheden af dansk mærkning på importerede produkter
  • Udforme næringsdeklaration
  • Vurdere lovligheden af tilsætningsstoffer
  • Bliv opdateret med sidste nyt fra myndighederne og EU

Indhold

Deltagerne kommer på kurset hele vejen rundt om de generelle mærkningsregler, eksempelvis

  • Anprisnings- og vildledningsbestemmelser
  • Varebetegnelse
  • Ingrediensliste, allergener, QUID og tilsætningsstoffer
  • Nettoindhold
  • Angivelse af holdbarhed
  • Opbevaring- og anvendelsesforskrifter
  • Kontaktoplysninger
  • Oprindelsesmærkning af de(n) primær(e) ingrediens(er)
  • Brugsanvisning
  • Næringsdeklaration – analyse eller beregnet
  • Klimamærkning
  • De generelle krav til opsætning af mærkning

Anmeldelser af Mærkning af fødevarer

4,5
 
Fremragende Baseret på 18 anmeldelser
Arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed inden for de sidste 5 år.
Fremragende
Meget godt
Godt
Mindre godt
Ikke godt

Form

Kurset afholdes over to dage og tager udgangspunkt i fødevareinformationsforordning 1169/2011, den danske mærkningsbekendtgørelse, mærkningsvejledningen, vejledning om næringsdeklaration og tilsætningsstofforordningen.

Der er på kurset afsat tid til to mindre øvelser omkring hhv. vurdering af tilsætningsstoffer og udarbejdelse af næringsdeklaration. Der er også afsat tid til, at deltagerne udarbejder 1-2 deklarationer på egne produkter.

Vælg dato

Aarhus
30. september til 1. oktober 2025
Taastrup
17. - 18. marts 2026
Taastrup
22. - 23. september 2026