Mentaltræning og effektivitet

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

Mentaltræning og effektivitet

Mentaltræning og effektivitet

2 min.

Supplerende øvelse til TI Pod, en serie podcasts under Teknologisk Institut, med Julie Gadegaard, underviser ved Teknologisk Institut.

Mentaltræning

  • Praktiser nedenstående mentaltræning så vidt muligt dagligt for øget mental trivsel og effektivitet.
  • Læs øvelsen igennem et par gange, så det er klart for dig, hvad du skal gøre.
  • Find et uforstyrret sted, sæt dig i en rank og afspændt position, og indstil en alarm til at ringe efter 10-15 minutter.


Koncentrationstræning på talt åndedræt

  • Sæt dig til rette i en position, der afspejler stabilitet, ro og værdighed. Luk øjnene.
  • Bliv opmærksom på, at du trækker vejret. Og brug nogle åndedræt til at finde et sted, hvor du mærker din vejrtrækning tydeligt, fx ved næsen, i brystet eller maven – det sted er dit fokuspunkt gennem resten af træningen.
  • Hold opmærksomheden på dit åndedræt ved dit fokuspunkt gennem hele træningen, mens du tæller fra 1-10 på hver udånding. Så du tæller 1 på første udånding, 2 på anden udånding og så fremdeles, indtil du når 10, hvorefter du begynder forfra med 1.
  • Hvis og når du bliver distraheret, og din opmærksomhed vandrer væk fra dit fokuspunkt (til tanker, følelser eller andre kropslige sensationer), så bring venligt og bestemt opmærksomheden tilbage til åndedrættet ved dit fokuspunkt. Og tæl herefter forfra fra 1. Det er ikke et mål ikke at blive distraheret (det er ikke et mål at tælle 10 fulde åndedræt uden at opmærksomheden flytter sig fra fokuspunktet). Det er et mål at opdage det, når du bliver distraheret, for derefter at vende opmærksomheden tilbage til dit fokuspunkt og tælle forfra fra 1. Gør det igen og igen, roligt, venligt og bestemt.
  • Når alarmen ringer, sluk den. Tag en dyb indånding, giv slip på udåndingen og læg mærke til, hvordan du har det i krop og sind.

God fornøjelse!

Tip:

Forsøg at være åben og nysgerrig ift. følelsen af dit åndedræt i kroppen. Hvis du kan generere nysgerrighed, følger opmærksomheden naturligt efter. Når du er øvet i træningen, kan du eksperimentere med at undlade at tælle.


Vil du vide mere?

På Teknologisk Institut har vi flere forskellige kurser i mentalt overskud og trivsel. På kurserne får du viden om, hvordan du øger dit nærvær og personlige power, og hvordan du booster din selvtillid og skaber mere positivitet på din arbejdsplads. Læs mere om kurserne, eller ring til os på  72 20 30 00, så vi kan vejlede dig i den rigtige retning.

Kilde: Julie Gadegaard, Underviser ved Teknologisk Institut