Pepper - den menneskelignende robot

Katrin Ahmed Fischer Hansen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 11 65.

Pepper

Pepper - den menneskelignende robot

3 min.

Som den første kursusudbyder i Danmark vil Teknologisk Institut inddrage den menneskelignende robot Pepper i uddannelsesaktiviteter. Vores kursister kan dermed få en forsmag på fremtidens samarbejde med intelligente robotter på arbejdspladsen. 

I lyset af både benhård global konkurrence, og at digitalisering og automatiseringer i stigende grad vil revolutionere vores arbejdsmarked de næste år, vil kunstig intelligens og robotter vende op og ned på organisationer og samfundsstrukturer over hele verden. Mange jobfunktioner og virksomheder vil forsvinde – og nye vil opstå.
- Centerchef Janice Dyrlund Høst, Uddannelse, Teknologisk Institut.

Med Pepper vil vores kursister som de første få mulighed for at opleve fremtidens intelligente teknologier.

Hvad er Pepper?

Pepper er en menneskelignende robot, der er designet til at interagere og kommunikere med mennesker. Den er den første af sin art med fokus på at læse følelser ud fra analyse af ansigtsudtryk og tonefald, og den er i stand til at tilpasse sin adfærd til omgivelserne. Pepper kan genkende ansigter, tale, høre og flytte sig rundt af sig selv. Robotten kan derudover bl.a. kodes til at kunne snakke forskellige sprog, danse, lege og spille instrumenter.

Hvad kan han bruges til?

I modsætning til andre typer robotter, der udfører en specifik arbejdsopgave, er Pepper udviklet til at mennesker knytter bånd til den gennem den måde, den kan interagere på. Dermed kan den spille en rolle i omsorgssektoren, hvor Pepper kan blive en ”god ven”, der kan bidrage med opmuntring og selskab.

Pepper på Teknologisk Institut

Pepper har sin daglige gang på kursusgangene på Teknologisk Institut i Taastrup. Her byder den velkommen til kursister og man kan få en snak med Pepper i løbet af dagen.

Pepper bliver også løbende inddraget i undervisningen, hvor vores kursister får mulighed for at få indblik i, hvordan vi som medarbejdere rent menneskeligt reagerer, når vi står overfor kunstig intelligens. Hvordan skal vi forholde os til robotter på arbejdspladsen, og hvilken betydning kan det få for vores arbejdsliv.

Derudover vil Pepper også blive inddraget i Teknologisk Instituts kurser inden for programmering og kodning. Alt, hvad Pepper kan sige og udføre af interaktioner, skal nemlig kodes, og det er en unik mulighed for Instituttets kursister at lære programmering og kodning på en sjov og anderledes måde.


Vil du vide mere?

På Teknologisk Institut har vi flere forskellige kurser i AI og Machine Learning. Læs mere om kurserne, eller ring til os på  72 20 30 00, så vi kan vejlede dig i den rigtige retning.