Kurser

1 dags kursus 
Læring inden for et specifikt emne

PPAP - knæk koden

Tid & sted
Tilbydes som firmakursus.

Kontakt os på tlf. 7220 3000 eller skriv til kurser@teknologisk.dk for at høre mere.
Pris efter aftale
Nr. 43644 A

Production Part Approval Process (PPAP) er en struktureret godkendelsesproces til at sikre produktkvalitet samt skabe tillid mellem kunde og leverandør.

PPAP er i stigende grad blevet et vigtigt middel til at sikre, at leverandøren kan leve op til kundens krav - herunder at leverandøren har forstået specifikationsgrundlaget, der skal produceres ud fra, har styrede processer, der sikre produktkvalitet, og løbende kan levere produkter, der lever op til de specificerede krav.
 
På kurset får du kendskab til selve PPAP-processen med hovedvægt på forståelsen af de 18 elementer, der kan anvendes i PPAP-dokumentationen. Der lægges vægt på praktisk forståelse og anvendelse af de 18 elementer.
 

Deltagerprofil

Medarbejdere der har behov for at forstå PPAP-processen fx grundet krav om PPAP-dokumentation fra kunder. Medarbejderen vil ofte være beskæftiget med kunde-/leverandørforhold eller være en del af kvalitetsorganisationen i virksomheden.

 

Udbytte

  • Få forståelse for PPAP-processen og dens fordele
  • Få en introduktion til kvalitetsværktøjer, der indgår som en del af de 18 elementer
  • Introduktion til proces flow, FMEA, kontrolplan, MSA, SPC

Indhold

Kurset indeholder følgende elementer:
  • Introduktion til APQP og PPAP samt tilhørende processer
  • Derfor skal man anvende PPAP
  • Sådan giver PPAP værdi internt i virksomheden
  • Gennemgang af de 18 elementer, som PPAP-dokumentationen kan indeholde
  • Workshop vedrørende udarbejdelse af centrale PPAP-dokumenter

Anmeldelser af PPAP - knæk koden

Vi har i dag et godt og fast samarbejde med internationale virksomheder baseret på PPAP. Kurset fra Teknologisk Institut hjalp os til at komme rigtigt godt fra land.
 - Flemming Johansen Sørensen & Kofoed A/S.
25132
Underviser

Tanya Sørensen

4.83/5 (235 evalueringer) 
Baseret på alle evalueringer af underviseren fra de seneste 5 år.

Tanya arbejder som rådgiver og underviser inden for six sigma, PPAP, ledelsessystemer og auditering af disse. Hun har bestredet forskellige positioner indenfor kvalitet i små og mellemstore virksomheder, både som kvalitetskoordinator, kvalitetschef og global kvalitetsansvarlig. Hun er six sigma black belt certificeret, certificeret lead auditor i ISO 9001, ISO 14001 samt ISO 45001 og har mange års praktisk erfaring med implementering, vedligeholdelse og auditering af ledelsessystemer.