Sådan håndterer du nervøsitet ved præsentationer

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

Sådan håndterer du nervøsitet ved præsentationer

Sådan håndterer du nervøsitet ved præsentationer

4 min.

At blive nervøs er en naturlig reaktion, når vi befinder os i en situation som vi ikke føler os sikre i. En usikker situation kan være alt fra at flyve, eksamen eller at præsentere foran et publikum. Uanset situationen og hvor ubehagelig nervøsiteten kan virke, er der gode råd og tips, som kan hjælpe dig til at overvinde situationen.

Nervøsitet gør rent faktisk, at du skærper dit fokus, og det kan derfor være fordelagtigt at være en lille smule nervøs under præsentationen - så længe den ikke tager over. Det er derfor vigtigt, at du lærer at kontrollere din nervøsitet - en udfordring som selv de mest garvede talere har været igennem.

At håndtere og kontrollere ens nervøsitet har med vejrtrækning, gestik og holdning at gøre, men en del af nervøsitetsbeherskelsen ligger også i en god forberedelse.

Vi har samlet et par tips og gode råd til, hvordan du kan beherske din nervøsitet ved præsentationer

37625 - GIFDer er rigtig mange råd du kan følge for at få nervøsiteten under kontrol, og de nævnte er blot et udsnit. Det vigtigste er dog at huske på, at nervøsitet er helt naturligt og sker for alle, men finten er at lære at beherske og anvende nervøsiteten til sin fordel.

Vil du vide mere?

Du kan også lære mere om emnet på et af vores kurser i præsentationsteknik.