Sådan overlever du at komme tilbage fra ferien

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

Få en række gode råd til at overlever at komme tilbage fra ferie

Sådan overlever du at komme tilbage fra ferien

4 min.

Det kan være en hård tørn, når man skal i gang igen på arbejdet, efter at have gearet helt ned under sommerferien. Men man kan faktisk planlægge sig til et bedre og mindre stressende arbejdsliv, hvis man følger nogle enkle råd.

De fleste vender tilbage til en travl hverdag. Men løsningen er ikke at arbejde hårdere og løbe endnu stærkere. Tværtimod – hårdt arbejde uden pauser reducerer effektiviteten og kan være grobund for stress. Her er en afsluttet ferie en god anledning til at få nye og mere hensigtsmæssige vaner: For eksempel lære at få en større tidsrealisme ind i hverdagen.

Med udgangspunkt i kursus ”Personlig Planlægning" giver underviser Line Ullmann fem enkle råd til at overleve at komme tilbage på arbejde efter ferien:

Ryd op før du tager på ferie

Rod dræner for energi og stjæler unødig tid og det har du ikke brug for, når du kommer frisk og veloplagt tilbage fra ferie. Skab et system, som du også vil bruge, når du er tilbage fra ferie. Sortér og smid ud og fald ikke for fristelsen til at gemme ”for en sikkerheds skyld”. Efter ferien skal der være god plads til nye idéer og tanker.

Planlæg

Afsæt den første arbejdsdag eller uge til at lægge planer for de kommende uger og måneder - måske også på et overblik over det kommende halve år (kampagner, vigtige datoer, deadlines, kundebesøg mm.). Hvilke arbejdsmæssige resultater vil du nå? Hvilke delmål skal du nå, for at det lykkes? Hvis arbejdet går over alt forventning, hvad ser du så tilbage på næste gang du skal på ferie?

Prioriter dine arbejdsopgaver

Gør det til en vane løbende at planlægge og prioritere dine arbejdsopgaver, så du altid beskæftiger dig med det, som er vigtigt for at nå dine mål. Mange af os bliver revet med af travlheden og andres krav og meninger om, hvad vi skal lave. Ved at have dine mål for øje og kun prioritere det vigtige, vil du opleve at få mere tid til rådighed. Derved får du en mindre stresset hverdag.

Hold almindelige arbejdsdage

Hvis du før ferien var kommet ind i vanen med at hænge ud på kontoret længe efter alle andre, så beslut dig for at anlægge en ny stil fremover. Det kan selvfølgelig være en udfordring, hvis du vender tilbage til et stort læs af opgaver, men nu hvor du kun beskæftiger dig med det vigtige, bliver det lettere.

Sæt tid af til at skabe små lommer af feriestemning hele året

De aktiviteter, der lader dig op i ferien, skal du sørge for at lægge ind i din planlægning resten af året. Sæt allerede nu tid af til at grille med vennerne, tage på telttur i ødemarken, læse bøger, gå til musikfestival eller hvad der giver netop dig energi. Planlæg også tid helt uden planer.


Vil du vide mere?

Få overskud med effektive redskaber til planlægning. På kurset "Personlig planlægning" styrker du din tidsstyring og personlige effektivitet, og du lærer at håndtere afbrydelser og overspringshandlinger.