Sådan systematiserer du idéudviklingen i din organisation

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

Sådan systematisere du ideudvikling

Sådan systematiserer du idéudviklingen i din organisation

2 min.

Vil du undgå at blive overhalet indenom af dine konkurrenter eller helt få frataget din virksomheds eksistensgrundlag? – Så læs her hvad du kan gøre, for at sætte idéudviklingen i system.

Kreative innovationsprocesser er en vigtig del af udvikling i en organisation. Der ligger desværre ofte et uforløst potentiale i virksomheders evner til at være innovative, fordi mange idéer forsvinder i driften, og derfor ikke bliver realiseret. Det skyldes ofte mangel på procedure eller struktur for, hvor eller hvordan man deler sine idéer. Dette kan i værste fald påvirke ansattes motivation til at tænke nyt og anderledes. 

Innovation- og idéudvikling

Skab en fælles forestillingsverden

At løse problemer og udtænke nye løsninger kan være en krævende proces, som ofte er svær at håndtere, hvorfor vigtig viden og erfaringer tit går tabt. Det er der dog råd for, og dette kan udnyttes, hvis man som virksomhed formår at aktivere og udnytte den kollektive hjernekapacitet på en effektiv og systematisk måde i innovation- og idéudviklingen.
 


Fællestænkning blandt medarbejdere er vigtig for at kunne forestille sig ting sammen. Det handler derfor i høj grad om at skabe en fælles forestillingsverden blandt medarbejderne, for at sikre tilstrømningen af idéer.
I denne forestillingsverden skal der være plads til at afprøve ”vilde” idéer, som ikke nødvendigvis går an i den virkelige verden.

Planlagte idéudviklingsmøder i arbejdstiden eller efter fyraften kan være en måde at skabe et rum, for hvor fællestænkningen kan få frit spil.  

Hvert år udtænkes der flere tusinde nye idéer i virksomheder. At drage fordele af den kollektive kapacitet er kun en af de værktøjer, du kan indføre for at hjælpe idégenerering på vej i din organisation. Det handler overordnet set blot om at træffe nogle strategiske beslutninger, som sikrer, at nogle af disse idéer bliver omsat til udviklingsprojekter.

Vil du vide mere?