Sådan tilrettelægger du dit hjemmearbejde

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

Topbillede til 42788

Sådan tilrettelægger du dit hjemmearbejde

4 min.

Hjemmearbejde kan have sine fordele. Du sparer tid og penge på transport, hvilket gør dig mere fleksibel i forhold til dit privatliv. Der kan dog også være visse udfordringer forbundet med det. Derfor har vi samlet nogle brugbare råd til dig, når du skal tilrettelægge dit hjemmearbejde.

Corona lærte os, at vi ikke nødvendigvis behøver at være på kontoret, for at kunne udføre vores arbejde. Det åbnede op for en helt ny verden - nemlig hjemmearbejde. Vi rykker altså arbejdspladsen ind i vores hjem, og den tid vi sparer på transport, kan vi nu bruge på ting, vi normalt ikke ville have tid til i hverdagene.  

Når vi tilbringer så meget tid derhjemme, er det vigtigt, at vi kan skelne mellem arbejde og privatliv. Formår vi ikke at adskille de to forhold, så er det netop, at vi støder på udfordringer. Vi kan risikere at blive ustrukturerede, miste motivationen og i værste tilfælde slet ikke få udført vores arbejde. 

Dette vil vi selvfølgelig gerne undgå. En af måderne, hvorpå det er muligt, er ved at skabe vores egne retningslinjer, der gør sig gældende inden for vores fire vægge.

Ved at skabe nogle faste rammer og rutiner sørger vi netop for, at vi har noget at give os i kast med, og der er mindre risiko for at miste fokus. For at forhindre sidstnævnte har vi samlet nogle brugbare råd, der kan gøre hjemmearbejdet nemmere.

info
Skab en stemning, der giver dig lyst til at arbejde

Der er væsentlig forskel på, om du arbejder i sengen eller ved et skrivebord. Forsøg så vidt som muligt at lave et set up, der giver dig en stemning af at være på kontoret. Det kan du blandt andet gøre ved at:

 • Sidde ved et bord, hvor du har plads til din computer, og hvad du nu ellers har brug for
 • Hvis du har mulighed for at tage inventar, nips eller noget helt tredje med hjem fra kontoret, så gør endelig det. Det giver dig følelsen af at være på arbejde, selvom du sidder derhjemme
 • Sørg for at sidde et sted, hvor du ikke bliver forstyrret. Det fjerner fokus, og du får sværere ved at koncentrere dig.
   

Sådan holder du motivationen oppe

Det kan være svært at skelne mellem arbejde og fritid, når alt klares hjemmefra. Du kan nemt miste din motivation, fordi du netop føler, at du ikke er på arbejde. Undgå dette med disse råd:

 • Hold pauser, når du har brug for det. Lyt til din yndlingspodcast eller gå en tur
 • Sørg altid for at have snacks. Du arbejder mest effektivt, når du har energi
 • Forvent ikke for meget af dig selv og hold fri med god samvittighed. Stil dig selv spørgsmålet, om du ville knokle lige så hårdt, hvis du sad på kontoret.
   

Husk dine kolleger

Du kan hurtigt komme til at føle dig alene eller ensom, når du arbejder hjemmefra, men dine kolleger er ikke længere end et opkald væk.

 • Hold dig generelt opdateret på dine kolleger. Hold et møde hver morgen, hvor I snakker om dagens opgaver
 • Kaffepauser kan også være digitale. Lav dig en god kop kaffe og ring til en kollega eller dan en lille kaffegruppe. Aftal eventuelt et fast tidspunkt hver dag. Online frokost er også en mulighed
 • Hvis I sad på kontoret, ville I højst sandsynligt opdatere hinanden på jeres liv. Ring til din kollega/kolleger, hvis der er behov for det. Selvfølgelig ikke, hvis I har meget arbejde at se til.

Vil du effektivisere dit hjemmearbejde? 

Teknologisk Institut tilbyder kurser inden for mange forskellige fagområder som for eksempel personlig udvikling.