Kurser

Nyt3 dages kursus 
Læring inden for et specifikt emne

Systemoptimering af eldrevne motorsystemer

26. - 28. september 2023 Taastrup
DKK  11.990
ekskl. moms
Nr. 91354

Da der løbende introduceres nye teknologier, ligger der et stort effektiviseringspotentiale inden for elmotordrift.

Hvorfor systemoptimering?

Elmotorer omsætter 70 % af elforbruget i produktionsindustrien. Ved skift til mere effektive motorer kan der ofte effektiviseres med 10 % og er det hele systemet, der optimeres, kan det være op mod 40 %.

Effektiviseringen kan ske ved:

  • Korrekt dimensionering. Undersøgelser har vist, at størsteparten af alle eldrevne motorsystemer er overdimensionerede, hvilket betyder overinvestering og at motoren arbejder med en lavere effektivitet
  • Anvende nye effektive motorer som IE3 og IE4
  • Udarbejde politik for motorområdet vedrørende indkøb og vedligehold.

Deltagerprofil

Energisynskonsulenter, tekniske eksperter, energikonsulenter, energiforsyningsselskaber, drifts- og energiansvarlige i virksomheder, rådgivere og planlæggere og projekterende inden for de bygnings- og installationstekniske områder inden for såvel industri-/erhvervssektorerne og OEM-producenter.

Udbytte

  • Deltageren bliver i stand at gennemføre systemoptimering af et eldrevet motorsystem. Det gælder behovsanalyse, måling, valg af komponenter og design af det samlede system
  • Deltageren bliver i stand til at udvikle en motorpolitik
  • Deltageren kan sætte elmotorer ind i en ISO 50001-kontekst
  • På kurset vil deltageren gennemgå både teori og praksis med hands-on undervisning på prøvestande, som kan overføres til dagligdagen. Der måles på momentbænk, pumpeprøvestand og ventilatorinstallationer
  • Deltageren bliver i stand til at kontrollere og dokumentere energieffektiviseringstiltag, og vil herunder blive introduceret til og gennemføre regneøvelser i systemoptimeringsværktøjet MST-Tool.

Det får du på kurset

Vi sørger for at rammerne er i orden, så du kan fokusere på at lære

Efter du har fuldendt kurset, vil du modtage et kursusbevis.

Kursusbevis

Hos Teknologisk Institut bruger vi kun erfarne undervisere.

Erfaren underviser

På kurset får du morgenmad, frokost, snacks og drikkevarer.

Fuld forplejning

På kurset er der indtænkt øvelser og deltagerinddragelse.

Øvelser og inddragelse

Materiale på dansk

Materiale på dansk

Undervisning på dansk

Undervisning på dansk

Tæt på kursusstedet er der gratis parkering.

Gratis parkering

Undervisning i laboratorie

Varighed

Tre kursusdage samt opfølgende Teams-session med gennemgang af egen udvalgt problematik fra din virksomhed.

28747
28748
Underviser

Sandie Brændgaard Nielsen

Sandie B. Nielsen er seniorspecialist og forretningsleder og har stået i spidsen for udviklingen af de akkrediterede laboratorier for elmotorer, pumper og ventilatorer på Teknologisk Institut, der har stået for stikprøvekontroller ift. ecodesign for myndigheder i hele Europa gennem de sidste 10 år. Han har deltaget i både dansk og international standardisering for udviklingen af både test og mærkningsstandarder for frekvensomformere, elmotorer, pumper og ventilatorer og er en erfaren underviser.

Underviser

Erik Gudbjerg

Erik er en anerkendt ekspert i industriel energieffektivitet og energistyringssystemer. Han har deltaget i projekter, afviklet kurser og kampagner om energieffektive pumper, ventilatorer, elmotorer og drevsystemer gennem en årrække. Erik har arbejdet for UNDP i Tyrkiet som Chief Tech. Adviser på TEVMOT-motorprojekt og han har leveret onlineundervisning for UNIDO og APO på motorområdet. Erik er fast tilknyttet kursusaktiviteterne på Teknologisk Institut.

Vælg dato

Taastrup
26. - 28. september 2023