Kurser

3 dages kursus 
Læring inden for et specifikt emne

Ventilation i industrivirksomheder og laboratorier

11. - 13. juni 2024 Taastrup
5. - 7. november 2024 Taastrup
DKK  11.990
ekskl. moms
Nr. 27305 A
4,0
Meget godt
12 anmeldelser
Arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed inden for de sidste 5 år.

Tre koncentrerede kursusdage, hvor du bl.a. får et godt grundlag for at energioptimere anlæggene uden at forringe arbejdsmiljøet.

Du får på dette kursus en gennemgang af den nyeste viden omkring muligheder for at designe og optimere procesventilationsanlæg - muligheder, der ofte samtidig betyder en gevinst for arbejdsmiljøet. Fokus vil ligge på valg af ventilationsprincip og udsugningskomponenter med høj udsugningseffektivitet i forhold til den aktuelle opgave.

Kurset har en gennemgående case, hvor deltagerne får lejlighed til at skitseprojektere et procesventilationsanlæg.

Deltagerprofil

Kurset er udviklet og tilrettelagt for alle faggrupper, der arbejder med ventilation i industrivirksomheder og laboratorier, herunder rådgivende ingeniører, maskinmestre og produktionsansvarlige - men med fokus på driftspersonalet, entreprenøren og ventilationsmontøren. Vi vil dog anbefale, at du har en grundlæggende viden om ventilation og ventilationsanlæg, svarende til den viden du får på kurserne Grundlæggende ventilationsteknik 1 og 2 samt Ventilationsanlæg – måling og indregulering.

Undervisere

På kurset underviser en stribe af Teknologisk Instituts ventilationseksperter, blandt andet: Christian Grønborg Nicolaisen og Christian Drivsholm, som begge har mange års erfaring med rådgivning på ventilationsområdet. Desuden underviser en stribe specialister i fx lyd, emhætter, beboeradfærd, energiforhold m.m.

Udbytte

  • Godt grundlag for at vælge indblæsnings- og udsugningsprincip målrettet den konkrete ventilationsopgave
  • Baggrund for dimensionering af indblæsnings- og udsugningskomponenter
  • Godt grundlag for at energioptimere procesventilationsanlægget, uden at arbejdsmiljøforholdene forringes.

Det får du på kurset

Vi sørger for at rammerne er i orden, så du kan fokusere på at lære

Efter du har fuldendt kurset, vil du modtage et kursusbevis.

Kursusbevis

Hos Teknologisk Institut bruger vi kun erfarne undervisere.

Erfaren underviser

På kurset får du morgenmad, frokost, snacks og drikkevarer.

Fuld forplejning

Kursusmateriale er inkluderet i prisen.

Materiale

Materiale på dansk

Materiale på dansk

Undervisning på dansk

Undervisning på dansk

Tæt på kursusstedet er der gratis parkering.

Gratis parkering

Indhold

  • Indeklimaforhold
  • Ventilationsprincipper
  • Indblæsnings- og udsugningsforhold
  • Ventilationskomponenter
  • Rensning og filtrering
  • Varmegenvinding
  • IT-baserede værktøjer
  • Hvert emne vil indeholde indføring i det teoretiske grundlag og eksempler fra praksis kombineret med regneøvelser og demonstration/øvelser i laboratoriet
  • Kurset afsluttes med en gennemgående case, hvor deltagerne får lejlighed til at skitseprojektere et procesventilationsanlæg

Anmeldelser af Ventilation i industrivirksomheder og laboratorier

4,0
 
Meget godt Baseret på 12 anmeldelser
Arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed inden for de sidste 5 år.
Fremragende
Meget godt
Godt
Mindre godt
Ikke godt
29248
29249
29250
29251
Underviser

Amalie Gunner

Amalie Gunner er civilingeniør i Center for Energieffektivisering og Ventilation på Teknologisk Institut. Hun arbejder med ventilation, indeklima samt energieffektivisering.

Underviser

Christian Drivsholm

Christian Drivsholm er civilingeniør i Center for Energieffektivisering og Ventilation på Teknologisk Institut. Han har mange års erfaring med rådgivning og udvikling på ventilationsområdet samt undervisning indenfor ventilation og indeklima.

Underviser

Erik Hvirgel Hansen

Erik Hvirgel Hansen er ingeniør i Center for Energieffektivisering og Ventilation på Teknologisk Institut. Han har mange års erfaring med rådgivning, udvikling og undervisning på ventilationsområdet med speciale i industri- og laboratorieventilation.

Underviser

Merete Lyngbye

Merete Lyngbye er civilingeniør og sektionsleder i Center for Energieffektivisering og Ventilation på Teknologisk Institut. Hun har mange års erfaring indenfor ventilation og indeklima; herunder forskning og udvikling, systemtest samt undervisning.

Vælg dato

Taastrup
11. - 13. juni 2024
Taastrup
5. - 7. november 2024