ATEX-direktiv 1999/92/EC (Brugerdirektivet) - Udvidet APV

Steen  Christensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 93.

ATEX-direktiv 1999/92/EC (Brugerdirektivet) - Udvidet APV

ATEX-direktiverne og din virksomhed

Teknologisk Institut tilbyder hjælp til udarbejdelses af den krævet "udvidede APV" og "zoneklassificering" iht brugerdirektivet ATEX 1999/92/EF. Teknologisk Institut har specialister på området og kan iht. ATEX 1999/92/EF udarbejde en risikovurdering af anlæg og processer, herunder den nødvendige dokumentation for virksomheden.

I praksis betyder ATEX-direktivet 1999/92/EC, at virksomheden skal udarbejde dokumentation, der beskriver forholdene i de områder med risiko for, at der kan være eksplosiv atmosfære. Dokumentationen skal holdes ajour. Teknologisk Institut påtager sig gerne at udarbejde og vedligeholde dokumentationen.

Eksplosionsikringsdokumentet, der er et tillæg til den almindelige APV og samlet kaldet den Udvidede APV (U-APV), udarbejdes iht ATEX direktiv 1999/92/EC. Hvis man forsat ønsker at bibeholde det eksisterende ikke-ATEX-materiel i anlægget, skal der udføres en systematisk risikovurdering af det eksisterende materiel. Der findes forskellige metoder til opgradering af sikkerheden på eksisterende anlæg, der ikke er Ex-mærket f.eks. øget rengøring og ventilation eller temperaturovervågning af motorer m.v.

Processen kan opdeles i fire hovedpunkter: Evaluering og substitution af det brandbare medie og / eller indretning med materiale og dermed tilhørende Ex-zoneklassificering.

Alt nyt materiel og nye maskiner, der befinder sig i en potentiel eksplosiv atmosfære, skal for nye anlæg (efter juni 2003) være behørigt mærket iht. ATEX-direktiv. Nye anlæg og installationer skal også være omfattet af en udvidet APV og zoneklassificering iht. direktiv 1999/92/EF.

For nye anlæg skal der gennemføres en idriftsættelsesinspektion, som Teknologisk Institut gerne udfører.

Afdelingen Certificering & Inspektion ved Teknologisk Institut fungerer som uvildig undersøger i alle former for sager, der involverer teknisk udstyr af enhver art. Der udarbejdes og udstedes en rapport til opdragsgiverne, og disse nyder godt af adgangen til Instituttets øvrige specialister indenfor talrige områder, bl.a. materialeprøvning og tribologi mv.