Farvekort til vurdering af humusindhold

Gitte Normann Munch-Petersen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 32 45.

Humus - Farvekort

Farvekort til vurdering af humusindhold

Teknologisk Institut tilbyder salg af farvekort til vurdering af humusindhold i forbindelse med tilslagsmaterialers egnethed til beton og mørtel efter standarderne DS/EN 1744-1:2009 + A1:2013 og DS/INF 167:2015. Den i brancherne ofte anvendte brochure fra CtO, Aalborg Portland er fra 1987, og de dengang anvendte farveblandinger følger ikke anvisningerne i gældende standard.

Endvidere har det ikke været meningen at brochuren fra CtO, Aalborg Portland skulle anvendes som reference, hvorfor farvernes ægthed på trykket ikke kan garanteres.  

Farvekortet fra Teknologisk Institut består af en side med farveægte fotos af referenceblandinger efter de nævnte standarder til vurdering af humusindhold. Flasken til vurdering placeres ca. 2 cm foran aftegningen på forsiden, så den har hvid baggrund. Herefter skal vurderingen foregå i dagslys – dog ikke direkte sol.

Af flere årsager er farvekortet en fordel

  • Undgå kemikalier - Ingen håndtering med sundhedsskadelige kemikalier til blanding af reference
  • Tidsbesparende - Jf. DS/EN 1744-1:2009 er opløsning med referenceblanding kun farvestabil i mindst to uger og skal herefter genblandes
  • Nemt - Vurdering af humusindhold foregår hurtigt og opbevaring af farvekortet er pladsbesparende ift. brug af referenceblanding

Derudover tilbydes salg af tilhørende glas til prøvningsmetoden. Glassene er specialdesignede til formålet og passer til størrelsen på farvekortet. På glasset er markeret 80 mm og 120 mm linjer, hvilket gør udførelse af proceduren jf. standarden mere simpel.

Priser

Du er velkommen til at kontakte os for nærmere oplysninger om priser på farvekort og tilhørende glas.