Insektværdikæden - Produkter
Insekter kan anvendes både til foder og i mange forskellige fødevarer, enten i deres hele form eller formalet til insekt-mel. Ud over insekternes unikke smag, er de sunde og indeholder bl.a. høje mængder protein, essentielle aminosyrer samt vitaminer og mineraler. Igangværende studier med dyr er ved at undersøge både de nærings- og helbredsmæssige værdier af melorme i mere detaljeret grad end hidtil. Resultaterne skal anvendes til en grundig vurdering af melorme til fødevarer.
På Teknologisk Institut arbejder vi med forarbejdning af insekter der skal indgå i fødevarer, samt hvordan denne har indflydelse på fødevaresikkerheden.
Man kan allerede købe hele insekter samt produkter med insekter i forskellige supermarkeder samt special-butikker, men markedet er stadig nyt og anvendelsesmulighederne for insekter er enormt store
Teknologisk Institut tilbyder
- Analyse af fødevare- og fodersikkerhed
- Toksikologiske og allergene vurderinger
- Produktudvikling
- Analyse af funktionalitet af insektbaserede fødevarer
- Ernæringsanalyse af insekter til foder og fødevarer
- Sensoriske analyser (forbrugernes holdning til mad)
Projekter
Se mere