Insektværdikæden - Produkter

Anne Louise Dannesboe Nielsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 24 55.

Produkter

Insektværdikæden - Produkter

Insekter kan anvendes både til foder og i mange forskellige fødevarer, enten i deres hele form eller formalet til insekt-mel. Ud over insekternes unikke smag, er de sunde og indeholder bl.a. høje mængder protein, essentielle aminosyrer samt vitaminer og mineraler. Igangværende studier med dyr er ved at undersøge både de nærings- og helbredsmæssige værdier af melorme i mere detaljeret grad end hidtil. Resultaterne skal anvendes til en grundig vurdering af melorme til fødevarer.

På Teknologisk Institut arbejder vi med forarbejdning af insekter der skal indgå i fødevarer, samt hvordan denne har indflydelse på fødevaresikkerheden.

Man kan allerede købe hele insekter samt produkter med insekter i forskellige supermarkeder samt special-butikker, men markedet er stadig nyt og anvendelsesmulighederne for insekter er enormt store

Teknologisk Institut tilbyder

  • Analyse af fødevare- og fodersikkerhed
  • Toksikologiske og allergene vurderinger
  • Produktudvikling
  • Analyse af funktionalitet af insektbaserede fødevarer
  • Ernæringsanalyse af insekter til foder og fødevarer
  • Sensoriske analyser (forbrugernes holdning til mad)

Projekter

Se mere