Laboratoriet for energieffektivitet - Elektriske og elektroniske husholdnings- og kontorapparater

Hans  Walløe

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 24 72.

Energy Efficiency Lab

Laboratoriet for energieffektivitet - Elektriske og elektroniske husholdnings- og kontorapparater

Laboratoriet for energieffektivitet udfører akkrediterede prøvninger og evalueringer af elektriske og elektroniske husholdnings- og kontorapparater – alt fra husholdningskøle- og fryseskabe, fjernsyn, og computere til ovne og omformere til legetøj og lyskæder.

Laboratoriet er også akkrediteret til prøvning og evaluering af udstyr med standby og slukket strømforbrug samt produkter med eksterne strømforsyninger.

Laboratoriet for energieffektivitet er akkrediteret til at udføre test af elektriske og elektroniske husholdnings- og kontorapparater i henhold til EN/ISO 62552, EN 50564 og EN/IEC 62087.

Laboratoriet udfører akkrediteret test og måling af lavt strømforbrug samt evaluering af produkternes dokumentation. Herudover udfører laboratoriet benchmark test for at etablere referencepunkter, ud fra hvilke forbedringer i produktionen eller produkteffektiviteten kan måles, og for at placere dit produkt på markedet.

Vores eksperter og specialister rådgiver om gældende og kommende krav til ecodesign og energimærkning samt udvikling af nyt design og ny teknologi.

Her kan du læse mere om vores aktiviteter inden for ecodesign og energimærkning (link).

Case – Ny vinkøler med reduceret energiforbrug

Teknologisk Institut har deltaget i et FoU projekt, som havde fokus på udviklingen af en ny type vinkøler med reduceret energiforbrug.

Formålet med projektet var at udvikle en ny type vinkøler, som er energieffektiv og miljøvenlig, dvs. anvender naturlige kølemidler. Målet var en reduktion af energiforbruget på 25% sammenlignet med eksisterende vinkølere.

Den nye vinkøler, som blev udviklet i projektet, har et reduceret energiforbrug på 47%. Denne reduktion skyldes bl.a. en ny type kompressor, som alene står for 36% af reduktionen i energiforbruget.

Downloads

(Produktkort)