Olieudskillere

Ulrik  Hindsberger

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 22 85.

Olieudskillere

Olieudskillere

I forbindelse med dokumentation af produkters egenskaber, som krævet i Bygningsreglementet samt i forbindelse med CE-mærkning af afløbsprodukter, gennemfører Teknologisk Institut prøvning af olieudskillere efter DS/EN 858-1.

Olieudskillere anvendes alle steder, hvor der forekommer olieholdigt afløbsvand eller der er risiko for oliespild.

Formålet med en olieudskiller er at udskille olien fra afløbsvandet således, at det ikke efterfølgende skaber problemer i afløbssystemet, renseanlæg eller recipient.

I en olieudskiller udnytter man, at olie er lettere end vand og derfor vil kunne stige til vejrs og lægge sig på vandoverfladen. Udskilleren er i princippet blot en beholder med et dykket indløb, der bremser vandet og fordeler strømningen over hele beholderens tværsnit.

Vandet strømmer nu så langsomt gennem beholderen, at oliedråberne kan nå at stige til vejrs, før det rensede vand løber ud gennem det dykkede udløb. I dag er de fleste olieudskillere med indbygget koalescenselement, der får udskilningsprocessen til at gå hurtigere.

Laboratorieydelser

Vores eksperter og specialister har stor erfaring med teknologier, standarder og markedsforhold samt potentialer for de forskellige typer af olieudskillere op til NS 30 (30 l/s).

Vores medarbejdere rådgiver dig gennem hele processen og udfører forskellige typer for prøvninger.

Kontakt os for at få mere at vide om dine muligheder inden for test af:

  • Vandtæthed af olieudskillere, afsnit 6.3.1
  • Nominel størrelse og effektivitet af olieudskillere, afsnit 4, 6.3.3-6.3.8, 6.5.1-6.5.2 og 6.5.5
  • Vedrørende styrkeberegninger henvises normalt til eksterne leverandører