Opskalering til pilotskala og fremstilling af prototyper

Angelica  Tamayo Tenorio

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 29 65.

Biobaseretforretning

Opskalering til pilotskala og fremstilling af prototyper

Der er mange veje at gå afhængig af hvilket produkt det handler om.

Hvis dit produkt er baseret på forarbejdning af biologiske materialer, fødevarer eller non food, kan vi højst sandsynligt hjælpe med at udvikle fremstillingsmetoder, fremstille prototyper i laboratorie- eller pilotskala samt hjælpe med analyse og prøvning af dit produkt.

Ud fra testproduktioner og produktprøvninger, kan vi opstille massebalancer og estimere omkostningsmodeller for en opskaleret produktion, også kaldet proof of concept

Det er ofte væsentligt at have hele værdikæden beskrevet i omkostningsmodeller, hvilket giver de bedst mulige forudsætninger for at vurdere risiko og økonomi. 

Omkostningsmodellerne vil typisk være en væsentlig del af en forretningsplan for en produktidé såfremt der skal findes kapital via bank eller private investorer til at komme i markedet. 

Forretningsplanen vil typisk omfatte en opskalering til demonstrationskala, hvor produktet sættes i produktion i mindre skala med henblik på at identificere ”børnesygdomme” og opnå proof of market/business før der investeres i fuldskala.

Udvinding af højværdiprodukter:

Højværdiprodukter fra biologiske materialer er typisk oprensede funktionelle produkter som protein, kulhydrater, fiber, kostfiber, antioxidanter, olier, pigmenter og andre bioaktive stoffer. De funktionelle produkter kan fx indgå foder, materialer, emballage, overfladeaktive produkter, fødevarer, helsekost, naturmedicin , healthcare, kosmetik eller pharma.

Vores pilotanlæg er opbygget fleksibelt med henblik på at fremstille blandt andet højværdiprodukter.

Anlægget har følgende faste installationer:

  • 2x800 L tanke med omrøring, køl, varme
  • 2x250 L tanke med omrøring
  • Varme holdecelle 20 – 140 C
  • Sigtebånd
  • Dekanter
  • Centrifuge / separator
  • UF – filtrering (10 m2)
  • Spraytørrer
  • Test af materialefibre, additiver og lim i form af sheets og plader