Metrologi-assisteret robotkontrol

Jacob  Kortbek

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 11 52.

Kukarobot med avanceret måleteknik fra MTC

Metrologi-assisteret robotkontrol

Britiske Manufacturing Technology Centre (MTC) er verdens første med et system, der kan korrigere robottens bevægelse i real-tid, hvilket giver højere nøjagtighed og bedre kvalitet.

- Den nye proces har potentialet for at kunne transformere og forbedre nøjagtigheden og sammenhængen i produktion med robotteknologi. Ved at kombinere robotten, laser måleteknikken og en real-time controller, kan robotten følge en kompleks bevægelsessti med en ekstrem høj nøjagtighed. Projektet har bevist at det er muligt at korrigere en robots bevægelsessti i real-tid. Vi arbejder nu videre på at forbedre præcision og pålideligheden endnu mere, fortæller Technology Specialist Richard Kingston fra MTC.

Udfordringen
Det har været et stort problem for fremstillingsindustrien, når der er høje krav til præcision for robotautomatiserede processer. Industrirobotter er i mange år blevet brugt til arbejde med mange ensartede gentagelser, med gode resultater. En stigning i brugen af offline computer programmering understreger at industrirobotter har svært ved at levere ultra-nøjagtig præcision, som nogle produktionsprocesser kræver. Særligt inden for luftfart-, elektronik- og medicinalindustrien.

Løsningen fra MTC
MTC's eksperter er kommet frem til en metode, hvor man kombinerer en KUKA KR 240 robot samt controller, med en høj-hastigheds ultrapræcis lasersporing.

Udstyret er i stand til at lave korrektioner i robottens bevægelser i real tid under processen, hvilket ikke er set før.

Læs mere om løsningen her (på engelsk) eller kontakt os gennem formularen på denne side.