Ny Nordisk Øl konference satte for alvor skub i NNØ-netværket af mikrobryggere

Bodil Engberg Pallesen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 32 81.

Ny Nordisk Øl konference satte for alvor skub i NNØ-netværket af mikrobryggere

Kan vi gøre Det Nye Nordiske Køkken kunsten efter og skabe et brand for Ny Nordisk Øl inspireret af lokale geografiske særpræg og unikke råvarer? Konferencen fik hele interessentkæden af deltagere fra Danmark, Sverige og Norge engageret i denne udviklingsproces, med en entusiasme så det var en fornøjelse.

Den første Ny Nordisk Øl konference i november 2014 blev et brag af en konference. Tilbagemeldingerne fra deltagerne har været forrygende og vidner om et stort behov for at gå sammen og inspirere og innovere, som kan rykke en spændende udvikling videre. Netværket har for alvor sat gang i den faglige og eksperimentielle proces ikke mindst blandt mikrobryggere og hele interessentkæden, som var mødt op.

Som optakt til konferencen stillede Fødevareminister Dan Jørgensen op – som ”øllets minister”, med en hilsen i form af video til konferencen.

Indtryk fra konferencen

Konferencen var bygget op med en række faglige indspil af de mange aktive i netværket og bevægelsen indenfor NNØ og ”terroir-ideerne” om lokale råvarer. Deltagerkredsen talte såvel Danmark, Sverige og Norge samt inspiration fra UK. Der var nogle velkvalificerede og inspirerende oplæg også til næste dags workshops indenfor hovedområderne: malt, gær, nye smagsgivere samt øl uden humle. Se indtryk fra konferencen her.

Deltagerne forlod konferencen med stort fagligt udbytte, lyst til at fortsætte med at eksperimentere med Nye Nordiske Øl og fortsætte med aktiv deltagelse i Netværket NNØ. De fire meget aktive workshops resultere i, at der blev udvidet med fire nye netværksgrupper:

/malt

/gær

/nye smagsgivere

/øl uden humle

Vil du være med i netværket?

Stort set alle deltagerne fortsætter aktivt i netværket, der igen er blevet behørigt udvidet, og hvor der stadig kan komme nye deltagere. Så interesserede kan henvende sig til Anders Kissmeyer eller Bodil E. Pallesen, AgroTech.

Information

Initiativgruppen bag Ny Nordisk Øl: Brygmester Anders Kissmeyer, kommunikationskonsulent Christian Andersen, brygmester Per Kølster og seniorkonsulent Bodil E. Pallesen, AgroTech.

Netværksprojektet Ny Nordisk Øl har modtaget støtte fra GUDP  – Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram under Ministeriet for Fødevarer, landbrug og fiskeri – FødevareErhverv til afholdelse netværksaktiviteter, såsom bl.a. denne konference og lignende aktiviteter, som skal løbe over de kommende 2 år.