OEKO-TEX® mærkerne

Anette  Werner

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 24 07.

OEKO-TEX® mærkerne

Oversigt over OEKO-TEX® mærkerne

Oeko-Tex 200x100

STANDARD 100 by OEKO-TEX® 
OEKO-TEX® Standard 100 er en produktcertificering, som stiller krav til indhold af kemiske stoffer, der er – eller mistænkes for at kunne være – skadelige for vores helbred. OEKO-TEX® er verdens førende sundhedsmærkning for tekstiler og kendes på mærket ’Tiltro til tekstiler’. Mærket viser, at varen er testet og godkendt ud fra de krav, den internationale OEKO-TEX® Forening har stillet. Der er nu udstedt næsten 13.000 aktive certifikater til virksomheder over hele verden.

Made in Green
Made in Green by OEKO-TEX®
OEKO-TEX® foreningen har netop lanceret Made in Green by OEKO-TEX® mærket, som erstatter det tidligere OEKO-TEX® 100 plus. Made in Green er også en produktcertificering, der ligesom OEKO-TEX® standard 100 stiller krav til indholdet af sundhedsskadelige kemikalier i produkterne, men Made in Green stiller derudover krav til bl.a. miljø og arbejdsforhold i tekstilproduktionen.

Made in Green by OEKO-TEX® mærket tillader gennemsigtighed, idet der på mærket oplyses test nr. og QR kode, hvor produktionsprocessen kan spores.

STep
STeP by OEKO-TEX®
STeP by OEKO-TEX® som står for ”Sustainable Textile Production” er en certificeringsordning for produktionsvirksomheder og er allerede implementeret i flere virksomheder verden over. En STeP certificering opnås ved vurdering af miljøvenlige produktionsteknologier, fair arbejdsmiljø og sikkerhed på arbejdspladserne.

STeP certificering er muligt for alle produktionstrin fra fibre, garn, vævning/strikning, vådbehandling, efterbehandling samt konfektionering. STeP erstatter den tidligere OEKO-TEX® Standard 1000 produktionscertificering. Certificeringen er gyldig i 3 år og kan forlænges såfremt alle krav stadig kan opfyldes
My step
MySTeP
MySTeP er en ny database, som kan anvendes til at få overblik over indkøbte artikler og leverandører. Den stilles gratis til rådighed for alle OEKO-TEX® 100 certifikat-indehavere. Andre som kunne have interesse i et godt værktøj til produkt- og leverandørstyring kan få adgang mod betaling. MySTeP databasen linker informationer fra både  STeP og OEKO-TEX® 100 og andre. Det kan bl.a. anvendes til at lave statistik, udtrække data og beregne data for fx salg eller energiforbrug i produktionen.

 

Læs mere om OEKO-TEX® på følgende hjemmesider:

og