Augmented Reality

Dennis Brandborg Nielsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 19 04.

ar

Augmented Reality

I de næste par år vil DMRI undersøge mulighederne for at anvende Augmented Reality (AR) i fødevareindustrien som en del af resultatkontrakten F1-Produktionsteknologi til fødevarer.

Tænk, hvis man ikke havde brug for knapper på sine maskiner. Tænk, hvis man kunne se ind i varerne eller få information om de butikker, man passerede. Den fremtidsvision er allerede virkelighed. Ved hjælp af AR kan alle disse ting lade sig gøre.

AR teknologi har derudover en langt bredere anvendelse, f.eks. i produktionssammenhæng, hvor virtuelle mærkater kan sættes på varerne og hjælpe med sortering, uden at varerne beskadiges.

Augmented Reality betyder egentlig forbedret virkelighed, men beriget virkelighed er nok en bedre oversættelse. Det dækker situationer, hvor informationsteknologi bruges til at berige virkeligheden. Det kan f.eks. være ved at stille indsamlet information til rådighed eller ved at tilbyde interaktion med produktet, hvilket ellers ikke ville være mulig.

Som regel anvender man begrebet til at beskrive systemer, der indhenter information om sine omgivelser, beregner et respons og derefter præsenterer informationen direkte i brugerens synsfelt, enten ved hjælp af specielle briller, projektion på objekter, i synsfeltet eller via en gennemsigtig skærm.

Anvendelser i fødevareindustrien kunne f.eks. være:

  • Optimale skærelinjer
  • Oplæring af nye medarbejdere
  • Virtuelle knapper og kontrolpaneler -> minimal kontaminering