Automatisk Produkt ID med kvalitetstjek

Peter René Bolvig Stentebjerg

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 17 90.

Automatisk Produkt ID med kvalitetstjek

Projektet omhandler slagteriernes processer, hvor kasser med hoved- og biprodukter sorteres fra skærestue/udbening til pakkeri. Sorteringen foregår aktuelt manuelt med operatører, der foretager en visuel genkendelse af den specifikke produkttype i kassen, hvorefter produktet automatisk transporteres til den rigtige pakkedestination.
Formålet med projektet er at afdække de teknologiske muligheder for at kunne foretage denne produktgenkendelse vha. vision-teknologi. Hertil inddrages et multispektralt visionudstyr fra DMRI som platform for en automatiseret løsning på prototypeniveau. Hovedformålet ligger dermed i udviklingen af software til at foretage den automatiske produktgenkendelse, som baserer sig på de nyeste teknologier indenfor Deep Learning. Derudover skal løsningen samtidig kunne vurdere kvaliteten af produkterne i kassen. Denne kvalitetsvurdering omfatter fremmedlegemedetektion i produktoverfladen samt en estimering af forholdet mellem kød og fedt for at kunne vurdere skærekvalitet.

 

 

Artikel:

Borggaard, C. (2019) DynaCQ - finder uønsket plast i fødevarer. Fødevaremagasinet, juni, side 18.