Automatisk produktidentifikation med kvalitetstjek

Peter René Bolvig Stentebjerg

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 17 90.

Automatisk produktidentifikation med kvalitetstjek

Sortering af produkter fra udbeningslinjen til pakkeriet foregår typisk vha. operatører, der manuelt identificerer den specifikke produkttype, hvorefter produktet automatisk sendes til korrekte pakkelinje for vakuumering. Operatøren skal kunne skelne mellem flere produkttyper, men ellers er arbejdet præget af en gentagende procedure, der lægger op til automatisering.
Formålet med projektet er at afdække de teknologiske muligheder for at kunne foretage produktgenkendelse vha. vision-teknologi. DMRI råder over en multispektral visionudstyr, som giver en platform og erfaring til at kunne gennemføre udviklingen af dette projekt. Hovedformålet bliver dermed at udvikle software, som skal foretage den automatisk genkendelse af produkterne. Til dette benyttes et selvlærende neuralt netværk, der udnytter den nyeste teknologi indenfor Deep Learning. Derudover kan løsningen også benyttes til at detektere fremmedlegemer på produktoverfladen for at kunne vurdere kvaliteten af produkterne.

 

Konference/Temadag:

Stentebjerg, P. (2018) Teknologi til ressourceeffektiv fødevareproduktion -26/11-2018

 

Artikel:

Borggaard, C. (2019) DynaCQ - finder uønsket plast i fødevarer. Fødevaremagasinet, juni, side 18.