DISCMAM

Christopher Gottlieb Klingaa

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 16 66.

mand arbejder med metal 3D-printer

DISCMAM

Med DISCMAM-projektet finansierer Den Europæiske Union innovation inden for militærlogistik ved hjælp af additiv fremstillingsteknologi såsom 3D-print.

DISCMAM er et samarbejdsprojekt med et konsortium bestående af 10 partnere fra 5 europæiske lande. Det er et European Defence Fund projekt, som finansieres af den Europæiske Union, og formålet er at udvikle en sikker digital platform til reparation og reservedele ved hjælp af additiv fremstilling i metal. Projektet sigter mod at revolutionere den digitale forsyningskæde, der er dedikeret til vedligeholdelse af militære operationer on site.

Ved lanceringen af projektet i januar 2024 fremhævede projektets koordinator den innovative tilgang, der er centreret omkring metal 3D-print. Det primære mål er at forbedre effektiviteten i militær vedligeholdelse ved at muliggøre reparation og fremstilling af reservedele på stedet.

Der lægges vægt på potentialet for at etablere en sikker digital vej til fjernsupport af militære operationer med fokus på brugen af additiv fremstilling i metal til reparation og udskiftning af dele, hvor de er nødvendige og efterspørges.

DISCMAM-projektet ønsker dog ikke kun at gøre fremskridt inden for den digitale forsyningskæde til vedligeholdelse on site i forsvaret. Ud over de foreslåede forbedringer sigter man også mod at styrke kapaciteterne i den europæiske forsvarssektor over for konstant skiftende udfordringer. I den forbindelse forventes det, at initiativet vil strømline reparationsprocessen samt styrke autonomien i militære operationer og skabe en pålidelig digital forsyningskæde, der effektivt og sikkert kan reparere og fremstille reservedele. Det europæiske samarbejde mellem enheder involveret i projektet vil bidrage til at sikre forskellige synspunkter, erfaringer og tværfaglige teams, der beriger projektet og forbereder det til fremtidige anvendelser inden for forsvaret.

model

Ekspertise fra hele Europa

Projektet samler ekspertisen fra 10 europæiske enheder fra Spanien, Frankrig, Danmark, Norge og Holland med det formål at etablere en robust digital metode til reparation og fremstilling af reservedele ved hjælp af additiv fremstillingsteknologi.

Fokusområder

  • Sikker digital sti til reparation og fremstilling af reservedele
  • Ny forretningsmodel mod fjernassisteret vedligeholdelse på stedet, startende med additiv fremstilling
  • Generering af hurtige digitale tvillinger til anvendelse i PBF-LB (Pulverbaseret lasersmeltning) og DED-LB (Laserbaseret direkte energi deponering) systemer
  • Oprettelse af et cybersikret digitalt marked til militære formål

Fakta om projektet

DISCMAM er et projekt under Den Europæiske Forsvarsfond, som finansieres af den Europæiske Union med 3,67 millioner euro. Det er et samarbejdsprojekt med et konsortium bestående af 10 partnere fra 5 europæiske lande. Partnerne er Lortek (ES), Innotec System (ES), Optimus 3D (ES), Zabala Innovation (ES), Adaxis (FR), Censec (DK), Euler3D APS (DK), Teknologisk Institut (DK), Fieldmade (NO) og Technische Universiteit Eindhoven (NL).

Projektperioden er 2023-2026.

logo