Dyrevelfærd på slagtedagen - AP3 Viden om dyrevelfærd

Dorte Lene Schrøder-Petersen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 13 59.

animal welfare definition

Dyrevelfærd på slagtedagen - AP3 Viden om dyrevelfærd

2022 AP3 Viden om dyrevelfærd

Målet med arbejdspakken er at indsamle nyeste viden om dyrevelfærd – såvel nationalt som internationalt – via deltagelse i seminarer og kongresser samt litteratursøgninger.

Formål:

Målet med AP3 er at indsamle nyeste viden om dyrevelfærd – såvel nationalt som internationalt – via deltagelse i seminarer og kongresser samt litteratursøgninger.

 

Kvartalsstaus 1. kvartal 2022

Det vigtigste nye output er, at der er foretaget en litteraturgennemgang vedrørende monitorering af bedøvelsesniveauer. Denne viden skal, på sigt, bruges til at udvikle nye metoder til at vurdere bedøvelsesdybde hos slagtegrise.

Derudover er Håndbog Svinetransport (HST) blevet opdateret, og der er foretaget en opgørelse for 2021 over dødelighed for slagtegrise og søer under transport og ophold på slagteri.

 

Den næste store aktivitet i projektet er, at DMRI holder sig opdateret og på forkant med udviklingen inden for dyrevelfærd. Det drejer sig især om områderne: transport af grise, håndtering af grise forud for bedøvelse samt selve bedøvelsesprocessen. Derudover vil DMRI bidrage med notater, artikler, mødeindlæg m.m. for at understøtte slagteriernes strategi.

velf