Emballering - IFFA

Christian  Vestergaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 14 25.

Emballering - IFFA

Generelt var der en del nyheder inden for bæredygtig emballering. Som noget nyt var der fokus på materialer, der kan affaldssorteres i plast og pap, emballager af monoplast samt emballager af nedbrydelige materialer som fx cellulose/PLA.

 

Multivac: Fremviste de nye tendenser i pakkemateriel, hvor mere bæredygtige løsninger er i fokus. Her er et eksempel på PaperBoard fra Multivac til både MAP og skinpacks, hvor en papbakke er lamineret med en tynd plastfolie. Dermed reduceres mængden af plast væsentligt. Efter brug kan bakken desuden skilles ad i plast og pap og affaldssorteres på almindelig vis med betydelig mindre mængde plastaffald end en traditionel kødbakke til følge.

Desuden blev der fremvist andre eksempler på bæredygtige materialer, fx monoplast, PLA m.m. Det er tvivlsomt, hvor gode barriereegenskaberne er for de nye PLA-materialer, og netop derfor ses endnu ingen løsninger til kød.

 

SEAL PAC/Nemco: Udstillede forskellige emballageløsninger med fokus på bæredygtig emballering. Fællesnævnerne var, at plast i større eller mindre grad er udskiftet med fiberbaserede materialer, der efterfølgende er lamineret med en barrierefilm.

FLATskin® kan anvendes til vertikal præsentation af både kød og fisk. Den indeholder op til 75% mindre plastik og kan pakkes på traysealer. Efter brug kan pap, liner og skinfilm let adskilles inden affaldssortering.

Monoplast: I de tilfælde, hvor der er behov for transparente bakker, kan plasten ikke erstattes med fx pap, men i stedet kan der anvendes genanvendeligt materiale. Monoplastbakkerne er ca. 25% lettere, med betydeligt mindre plast end de almindelige bakker og kan lukkes på en SEALPACK traysealer.

e-tray® er en MAP-løsning, hvor der er op til 40% mindre plast, og hvor genanvendelighed er nem, da pap og plastik nemt kan adskilles efter brug.

Multiline

PackBenefit® er en miljøvenlig barriereløsning lavet af op til 94% cellulosefibre og 6% bioplast (PLA). Den kan anvendes til både frostlagring og mikrobølgeopvarmning. Emballagen bliver ikke varm, så man brænder ikke fingrene efter opvarmning. Bakken findes i 3 størrelser og produceres af MultiLine i Spanien.