Er emballagen ren og tæt?

Birgit Groth Storgaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 13 42.

600 plast

Er emballagen ren og tæt?

Kan bakterier komme ind i produktet, hvis lukkemekanismen ikke lukker tilstrækkelig tæt? Få en mikobiologisk test af emballagen!

Næsten alle vores fødevarer bliver i dag opbevaret i en eller anden form for emballage eller beholder. Men hvad gør man, når man gerne vil undersøge, om emballagen er ren, inden produktet fyldes i emballagen? Vi kan hjælpe med at afklare, hvordan emballagen performer med eller uden produkt.

Er emballagen ren?

Vil du vide, hvor ren den nyproducerede emballage er, kan du sende produktprøver til os til undersøgelse. Der kan fx laves svaberprøver af fødevareemballagen. Har du en emballage til aseptisk brug, fx beholdere til aseptisk prøveopsamling m.v., kan vi analysere beholderens indre ved en filtreringsmetode.

Bliver emballagen produceret i et mikrobiologisk acceptabelt miljø?

Der er ofte et behov for at undersøge, hvor rent produktionsmiljøet er. Dette gøres typisk ved at undersøge produktberørende overflader. Ved produktion af emballage har man i lige så høj grad brug for at undersøge, hvor mange kim der er i luften – og i sådanne tilfælde kan man undersøge mængden af nedfaldskim på udvalgte steder i produktionsområdet.

Hvordan performer emballagen, når den bliver belastet?

Hvis du vil vide, hvordan emballagen performer, når den bliver belastet på den ene eller anden måde, er der flere forskellige testmuligheder. Skal emballagen anvendes til opbevaring og/eller transport af rene produkter (aseptisk opbevaring/transport), kan du have brug for at vide, om produktet fortsat er rent/aseptisk, selvom emballagens lukkemekanisme bliver udsat for kontakt med mikroorganismer - dvs. er din emballage fortsat tæt, når den belastes udefra?

Vi kan også undersøge, om emballagen under lagring (tid/kulde/varme), beholder evnen til at være gastæt, og om fødevaren ændrer sig mikrobiologisk og/eller sensorisk.

 

Mikrobiologisk laboratorium på DMRI har et dygtigt laboratorieteam, der både er trænet i at udføre standardiserede analyser og i lige så høj grad forskelligartede test og analyser, der ikke passer ind i eksisterende metoder og standarder. Derudover er laboratoriet akkrediteret, og vi følger ISO-standardiserede krav for at opnå valide data. 

Kontakt Birgit Groth Storgaard for spørgsmål eller rådgivning og vejledning.

 

Søger du test for afsmag fra emballage - læs mere her