Fersk kød til det globale marked

Marchen  Hviid

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 77.

Fersk kød til det globale marked

WP1:Køling/efterkøling

 

WP2:Maksimal holdbarhed  

Danmark eksporterer hvert år store mængder svinekød. Især det asiatiske marked er i vækst for import af dansk svinekød blandt andet på grund af den ensartede kvalitet og høje fødevaresikkerhed, som kendetegner danske råvarer.

I dag transporteres kødet frossent fra Danmark til Asien, men grundet økonomiske fordele har det længe været ønsket at eksportere en større andel af svinekødet som fersk. Udover at fersk kød har en højere markedsværdi, er der et væsentligt lavere energiforbrug sammenlignet med eksport af frosset kød. Den helt store udfordring ved eksport af fersk kød til Asien er at opnå en tilstrækkelig lang holdbarhed, og især fersk, detailudskåret kød har så begrænset en holdbarhed, at eksport synes umuligt.

Projektet "Maksimal holdbarhed" søger derfor at klarlægge hvordan der opnås maksimal holdbarhed af fersk detailpakket svinekød, uden at gå på kompromis med kvaliteten af produktet.gudp2

Projektet er finansieret af Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) og Svineafgiftsfonden.

 

 

Faktaark om maksimal holdbarhed:

 

Rapporter:

 

Artikler:

Hofer, LH. (2017)MIndre væsketab fra kød ved impingement-køling. Plus proces nr. 3 side 26
                           

 

Ma, XQ., Verkuil, JM., Reinbach, HC., Meinert, L. (2017) Which product characteristics are preferred by Chinese consumers when choosing pork? Food science and nutrition, side 1-6