Håndtering af fremmedlegemer

Niels Toftelund Madsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 90.

Håndtering af fremmedlegemer

På trods af anvendelsen af røntgen- og metaldetektorer til at finde fremmedlegemer er der fortsat udfordrin-ger med fremmedlegemer i fødevareproduktionen. Det drejer sig især om lette fremmedlegemer, der er svært detekterbare med røntgen, og ikke mindst i de produkter, der bruges som råvarer i forædling, fx til fars-produktion.
Det er projektets formål at udvikle et system til detektion og fjernelse af fremmedlegemer, specielt blåt pla-stik og sort ”fnuller”, som begge ligger i kategorien lette fremmedlegemer. Systemet skal især anvendes til råvarer til kødprodukter. Udstyret baseres på multispektral vision, som kan finde lette og endog meget tyn-de fremmedlegemer på produktoverfladen. Der skal observeres fra både over- og underside kombineret med en god udbredning af produkterne, således at den synlige overflade maksimeres

 

Artikel:

Borggaard, C. (2019) Fødevaremagasinet, juni, side 18. DynaCQ - finder uønsket plast i fødevarer