Har du styr på dit plastik?

Niels Toftelund Madsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 90.

dyna600

Har du styr på dit plastik?

De fleste fødevare-virksomheder forsøger at undgå fremmedlegemer ved at styre adfærd og arbejdsgange og indrette produktionsudstyr hensigtsmæssigt. Ikke desto mindre installeres der ofte metaldetektorer for at være helt på den sikre side.

Men hvad med plastik-forureninger? Fra fx emballering, handsker eller forklæder. Kan man føle sig tryg ved blot at bruge blå plast og satse på, at det er synligt og ses af operatører, hvis de lander i produktet?

Erfaring fra industrien viser, at der ofte er risiko for små plast-rester, der kan passere visuel kontrol og ender i produkterne.

DMRI leverer DynaCQ, et in-line udstyr der ved brug af avanceret visionteknik kan finde små stykker plast og andet fremmedlegeme som adskiller sig fra produktet. Der kan typisk findes størrelser ned til 1,5x1,5 mm.

Løsningen er at montere et high-end kamera system over produktionsbåndet som screener overflader på det produkt som kører forbi. Ved fund af plast og andet vælger de fleste at stoppe bånd og fjerne plast manuelt ved operatør. Det er også muligt at sende signal til et automatisk reject-system hvis det foretrækkes.

I praksis gælder det om at skabe størst mulig overflade på produktstrømmen ofte ved at øge hastigheden. En to-sidet screening er også mulig, hvor et ekstra kamera måler bagved ”vandfaldet” mens produktstrømmen falder fra et bånd til et følgende bånd

Erfaringen er at de fleste kunder har mange daglige fund af plast med DynaCQ, som dermed reducerer risikoen for utilfredse kunder og eventuelle dyre tilbagekald af produkter.