Højtryk up-date

Christian  Vestergaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 14 25.

Højtryk up-date

Der har været talt og skrevet meget om højtryksbehandling gennem tiden. En status på udviklingen er kort fortalt, at prisen langsomt går ned og kapaciteten langsomt går op.

Højtryksbehandling af kød er meget populært i USA, mens der i Europa pt sælges flest nye anlæg til juiceområdet.  Højtryksbehandling forøger generelt køds holdbarhed 2-3 gange.

Hiperbaric, en af de største producenter, fortæller ved IFFA 2016, at de nu har anlæg i seks forskellige størrelser til salg. Det mindste har en kapacitet på 260 kg/h og koster ca. 0,54 mio. euro, mens det største har en kapacitet på 2800kg/h og koster ca. 2,5 mio. euro. Det største anlæg fylder omtrent som en lastbil.

For at give et indtryk af omkostningen (afskrivning, vedligehold, energi) ved trykbehandling, så ligger denne på omkring 0,17 euro / kg produkt (=1,1 kr./kg), 16 timers produktionstid per døgn. Et sådan anlæg betjenes af en enkelt operatør. Dette er vel at mærke for det mindste anlæg og enhedsprisen falder selvfølgelig ved større anlæg.

Link til Hiperbaric

 

Kontakt Christian Vestergaard for yderligere data vedr. Hiperbarics sortiment og priser, der kan fremsendes på forespørgsel.