Hygiejniske produktionsforhold

Lene  Meinert

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 67.

Hygiejniske produktionsforhold

Projektets formål er at finde nye løsninger til forbedring af produktionshygiejnen i kødindustrien. Projektet er delt i to arbejdspakker.

I den ene arbejdspakke (WP1) afklares, om dekontaminering af slagtekroppe med mælkesyre er et brugbart alternativ til varmtvandsslagtning med hensyn til effekt og økonomi. Det gøres ved en afprøvning af teknolo-gien på en slagtegang, hvor drabseffekten over for salmonella kan bestemmes under realistiske forhold på "naturligt" kontaminerede kroppe samtidig med, at ressourceforbruget registreres.

WP1:

 

I den anden arbejdspakke (WP2) udvikles et koncept til transportbånd, der skal reducere både krydskontami-nation med bakterier og kontamination med fremmedlegemer. Ideen er at anvende en overflade, der består af frosset vand, som "udskiftes" mellem hver produktkontakt. Aktiviteterne består i at udvikle konceptet til et niveau, der kan afprøves i praksis, og derigennem vise, at konceptet både er gennemførligt og realistisk i forhold til eksisterende båndsystemer.