Kvalitet af kød fra hangrise og immunokastrerede hangrise - AP2. Forædlingskvalitet af hangrisekød

Marchen  Hviid

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 77.

hangris

Kvalitet af kød fra hangrise og immunokastrerede hangrise - AP2. Forædlingskvalitet af hangrisekød

Målet med AP2 er at undersøge betydningen af hangriseslagtekroppes råvarekvalitet for udbytte og kvalitet af færdigvarer

Det vigtigste nye output er, at der er udarbejdet en litteraturopsamling om kvalitet af kød fra hangrise. På baggrund heraf, blev der afholdt et webinar med titlen ”Hangriseproduktion – konsekvenser for kødkvalitet?” Her blev viden om håndtering af hangrise og anvendelse af kødet inkl. sensorisk kvalitet delt. Webinaret kan ses her.

Til oprettelse af interne dommerpaneler i virksomhederne er der udarbejdet en protokol til screening af potentielle sensoriske dommere, der kan identificere hangriselugt. De potentielle dommere testes for evnen til at opfange lugtstofferne skatol og androstenon på stiks og i kød. 

Den næste store aktivitet i projektet er sammen med følgegruppen at vælge yderligere færdigvarer til  udbytte og kvalitetsforsøg.

hg1