Kvalitet af kød fra hangrise og immunokastrerede hangrise - AP2. Forædlingskvalitet af hangrisekød

Marchen  Hviid

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 77.

hangris

Kvalitet af kød fra hangrise og immunokastrerede hangrise - AP2. Forædlingskvalitet af hangrisekød

Målet med AP2 er at undersøge betydningen af hangriseslagtekroppes råvarekvalitet for udbytte og kvalitet af færdigvarer

Kvartalsrapport 2. kvartal 2024

Det vigtigste nye output er, at følgegruppen ønsker at få undersøgt tilvækstens betydning for kvalitet af hangrisekød, og derfor tilsluttede sig oplægget til et forsøg, der bliver gennemført på kød fra hangrise produceret i et fodringsforsøg i SEGES projektet ”Griseproduktion med klimaeffekt”. Kvalitetsundersøgelserne på kød fra fodringsforsøget medfører, at nærværende projekt søges udvidet og forlænget.

Til kvalitetsundersøgelser af kød fra den eksisterende hangriseproduktion valgte følgegruppen, at bacon er et vigtigt produkt at få undersøgt. Endvidere blev det besluttet at medtage kødboller som modelprodukt, blandt andet fordi det forventes, at en evt. tilstedeværelse af hangriselugt og –smag vil være tydelig i kødboller.

Den næste store aktivitet i projektet er at detailplanlægge og gennemføre kvalitetsundersøgelserne på kød fra hangrise i den eksisterende produktion.

Planlægning med SEGES om undersøgelser af kød fra fodringsforsøget igangsættes.

dd

Kvartalsrapport 1. kvartal 2024

Det vigtigste nye output er, at der er udarbejdet en litteraturopsamling om kvalitet af kød fra hangrise. På baggrund heraf, blev der afholdt et webinar med titlen ”Hangriseproduktion – konsekvenser for kødkvalitet?” Her blev viden om håndtering af hangrise og anvendelse af kødet inkl. sensorisk kvalitet delt. Webinaret kan ses her.

Til oprettelse af interne dommerpaneler i virksomhederne er der udarbejdet en protokol til screening af potentielle sensoriske dommere, der kan identificere hangriselugt. De potentielle dommere testes for evnen til at opfange lugtstofferne skatol og androstenon på stiks og i kød. 

Den næste store aktivitet i projektet er sammen med følgegruppen at vælge yderligere færdigvarer til  udbytte og kvalitetsforsøg.

hg1